• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Metsästäjän leipäReseptin teki kumppani

Metsästäjän leipä

Resepti: Sirpa Talka

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4viipalettarukiista paahtoleipää
    • rasiamargariinia

Jauhelihapihvit

    • 400gjauhelihaa
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • rypsiöljyä

Sienimuhennos

    • 1sipuli
    • 1rsherkkusieniä tai kuningasostereita
    • 2dlkermaa
    • 1/2tlsuolaa

Lisäksi

    • 1/2punasipulia
    • 4dljuustoraastetta

Kurkkusalsa

    • 1kurkku
    • 1maustekurkku
    • 1punasipuli
    • 1sitruunan mehu
    • tilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paahda leipäsiivut paistinpannulla ilman rasvaa ja voitele ne rasiamargariinilla. Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet, jaa seos neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Lorauta paistinpannulle tilkka rypsiöljyä ja paista pihvit kypsiksi.
  2. Kuori sienimuhennokseen käytettävä sipuli ja viipaloi se. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja kypsennä sipulisilppu siinä kypsiksi. Silppua pannulle herkkusienet ja kypsennä vielä muutama minuutti. Lisää kerma ja hauduta sienimuhennosta viitisen minuuttia. Mausta sienimuhennos lopuksi suolalla.
  3. Pane pihvit leipäsiivuille ja lusikoi päälle sienimuhennosta. Ripottele päälle juustoraastetta ja lämmitä leipiä 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Koristele leivät leikkaamalla päälle punasipulirenkaita.
  4. Tarjoa lisäkkeenä kurkkusalsaa. Kuutioi kurkut ja punasipuli huolellisesti. Mausta salsa sitruunamehulla ja tillisilpulla.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua