• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Miedosti savustettuja kasviksia ja yrttikastikettaReseptin teki kumppani

Miedosti savustettuja kasviksia ja yrttikastiketta

Miedosti savustettuja kasviksia ja yrttikastiketta on resepti, jossa saat maukkaat kasvikset ja hyvän kastikkeen esimerkiksi kalkkuna- tai broileriruoille.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta

Savustetut kasvikset:

    • 6perunaa
    • 2sipulia
    • 3punajuurta
    • 2porkkanaa
    • suolaa
    • pippuria
    • 1/2dlvoisulaa
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1savustuspussi

Yrttikastike:

    • 3dlvettä
    • 1kanaliemikuutio
    • 1/2dltomaattipyreetä
    • 1rklsiirappia
    • palaselleriä
    • 1porkkana
    • 8kplkokonaisia valkopippureita
    • 1tlrakuunaa
    • 1tlbasilikaa
    • 1/2tltimjamia
    • 1-1 1/2rklohrakasta eli ohratärkkelystä
    • vettä
    • savustettujen kasviksien kypsennyslientä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Savustetut kasvikset: Kuori kasvikset. Leikkaa perunat, sipulit ja punajuuret lohkoiksi ja porkkanat paksuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Mausta kasvispalat ja laita ne savustuspussiin. Sulje pussi ja kuumenna sitä uunin pohjalla täydellä teholla noin 5 minuuttia. Jatka kypsentämistä uunissa 175 asteessa, noin tunti 15 minuuttia. Valmistusaika 1 tunti 30 minuuttia. Muista! Lue savustuspussin käyttöohjeet huolellisesti pakkauksesta.
  2. Yrttikastike: Mittaa vesi, liemikuutio, pyree, siirappi, selleri- ja porkkanakuutiot kattilaan. Peitä kannella ja keitä noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää yrtit keittämisen puolessa välissä. Siivilöi liemi ja saosta se vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelyksellä. Anna hautua 5-10 minuuttia. Mausta savustettujen kasviksien kypsennysliemellä. Tarjoa kasvikset broileri- ja kalkkunaruokien kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille