• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Miedosti savustettuja kasviksia ja yrttikastikettaReseptin teki kumppani

Miedosti savustettuja kasviksia ja yrttikastiketta

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta

Savustetut kasvikset:

    • 6perunaa
    • 2sipulia
    • 3punajuurta
    • 2porkkanaa
    • suolaa
    • pippuria
    • 1/2dlvoisulaa
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1savustuspussi

Yrttikastike:

    • 3dlvettä
    • 1kanaliemikuutio
    • 1/2dltomaattipyreetä
    • 1rklsiirappia
    • palaselleriä
    • 1porkkana
    • 8kplkokonaisia valkopippureita
    • 1tlrakuunaa
    • 1tlbasilikaa
    • 1/2tltimjamia
    • 1-1 1/2rklohrakasta eli ohratärkkelystä
    • vettä
    • savustettujen kasviksien kypsennyslientä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Savustetut kasvikset: Kuori kasvikset. Leikkaa perunat, sipulit ja punajuuret lohkoiksi ja porkkanat paksuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Mausta kasvispalat ja laita ne savustuspussiin. Sulje pussi ja kuumenna sitä uunin pohjalla täydellä teholla noin 5 minuuttia. Jatka kypsentämistä uunissa 175 asteessa, noin tunti 15 minuuttia. Valmistusaika 1 tunti 30 minuuttia. Muista! Lue savustuspussin käyttöohjeet huolellisesti pakkauksesta.
  2. Yrttikastike: Mittaa vesi, liemikuutio, pyree, siirappi, selleri- ja porkkanakuutiot kattilaan. Peitä kannella ja keitä noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää yrtit keittämisen puolessa välissä. Siivilöi liemi ja saosta se vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelyksellä. Anna hautua 5-10 minuuttia. Mausta savustettujen kasviksien kypsennysliemellä. Tarjoa kasvikset broileri- ja kalkkunaruokien kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille