MiFU-lasagne
Mifu sopii joka perheen suosikkiruokiin jauhelihan tilalle. Heti käyttövalmis ruokarae tuo vaihtelua ja uusia makuja arjen klassikoihin kuten tähän mehevän herkulliseen Mifu lasagneen. Resepti: Valio koekeittiö.
- 4-6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 9lasagnelevyjä
Mifu-kastike
- 1pkt(à 330 g)Valio MiFU ruokaraetta Original
- 2(à 200 g)sipulia
- 3valkosipulin kynttä
- 1rklValio Oivariini juoksevaa
- 2tlk(à 400 g)tomaattimurskaa
- 1dlvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 1tlsokeria
- 1/4tljauhettua valkopippuria
Juustokastike
- 3rklValio Oivariini juoksevaa
- 3rklvehnäjauhoja
- 6dlValio kevytmaitoa
- 1ps(à 150 g)Valio Emmental raastetta
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tljauhettua valkopippuria
Voiteluun
- 1-2rklValio Oivariini juoksevaa
Pinnalle
- 1dlValio pizzajuustoraastetta
Valmistus
yli 60 min- Mifu-kastike: Paista Mifu ruokarae ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit 1/2 dl:la vettä ja lisää kastikkeen joukkoon. Lisää liemikuutio, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.
- Juustokastike: Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
- Lasagnen valmistus: Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin Mifu-kastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas Mifu-kastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
- Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 1 h. Anna vetäytyä 15 min ennen tarjoilua.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi