• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
MiFU-lasagneReseptin teki kumppani

MiFU-lasagne

Mifu sopii joka perheen suosikkiruokiin jauhelihan tilalle. Heti käyttövalmis ruokarae tuo vaihtelua ja uusia makuja arjen klassikoihin kuten tähän mehevän herkulliseen Mifu lasagneen. Resepti: Valio koekeittiö.

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 9lasagnelevyjä

Mifu-kastike

    • 1pkt(á 330 g)Valio MiFU ruokaraetta Original
    • 2(á 200 g)sipulia
    • 3valkosipulin kynttä
    • 1rklValio Oivariini juoksevaa
    • 2tlk(á 400 g)tomaattimurskaa
    • 1dlvettä
    • 1kana- tai kasviliemikuutiota
    • 1tlsokeria
    • 1/4tljauhettua valkopippuria

Juustokastike

    • 3rklValio Oivariini juoksevaa
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 6dlValio maitoa
    • 1ps(á 150 g)Valio Emmental raastetta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tljauhettua valkopippuria

Voiteluun

    • 1-2rklValio Oivariini juoksevaa

Pinnalle

    • 1dlValio pizzajuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Mifu-kastike: Paista Mifu ruokarae ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit 1/2 dl:la vettä ja lisää kastikkeen joukkoon. Lisää liemikuutio, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.
  2. Juustokastike: Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
  3. Lasagnen valmistus: Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin Mifu-kastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas Mifu-kastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
  4. Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 1 h. Anna vetäytyä 15 min ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua