Minttuinen mustikka-juustotorttu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
Minttuinen mustikka-juustotorttu tehdään ilman uunia ja liivatetta. Tämä torttu on helppo ja nopea tehdä yllätysvieraille tai talkooväelle.
Ainekset
12 annosta
1 pkt (345 g) | tai Pirkka Daniela minttutäytekeksejä tai |
75 g | tai |
Täyte | |
---|---|
2 dl | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1/2–3/4 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Pinnalle | |
400 g (n. 8 dl) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 1/2 rkl | perunajauhoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 255 kJ / 300 kcal |
Rasva | 17,8 g |
josta tyydyttynyttä | 9 g |
Hiilihydraatit | 31,1 g |
josta sokereita | 21,4 g |
Proteiini | 2,6 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin.
Vaahdota kerma. Sekoita kerma, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi paksu, haalea kiisseli juustokerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa kylmänä kahvin kanssa.
Vinkki! Torttu säilyy jääkaapissa pari päivää. Huom! Tortun minttuinen maku tulee pohjaan käytetyistä kekseistä. Pohjasta kuuluu tulla melko kova, joten kakku leikkautuu parhaiten terävällä, ohutteräisellä veitsellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Domino 350g Marianne täytekeksiHinta 4,19/kpl11,97/kg
- Pysyvästi edullinenOivariini 400g normaalisuolainenHinta 3,45/kpl8,63/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonHinta 2,35/kpl13,43/kg
- Plussa-etu −29 %Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gPlussa-kortillaEtuhinta 1,59/kpl7,95/kgIlman Plussa-korttia 2,25/kpl (11,25/kg)
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 5,29/kpl10,58/kg
- Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakasteHinta 2,45/kpl12,25/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- yli 60 min3,4(28 arviota)
- yli 60 min4,5(178 arviota)
- 30 - 60 min4,0(276 arviota)
- 30 - 60 min4,0(45 arviota)
- yli 60 min3,9(160 arviota)
- yli 60 min4,0(6 arviota)
- yli 60 min4,0(46 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (89 arviota)
- Kausileipuri7 kuukautta sittenTämä kakkuresepti on jäänyt moneksi vuodeksi mieleen ja valmistankin sitä tyttäreni synttäreiden aikaan kun mustikoita vielä saa tuoreena. Voi tietysti yhtä hyvin käyttää pakastettuja mustikoita. Helppo tehdä eikä tarvitse liivatetta käyttää. Jos antaa kakun olla vähän aikaa huoneenlämmössä tai ei valmistuksen jälkeen käytä jääkaapissa ollenkaan, ei keksipohjakaan tule niin kovaksi että tarvitsisi leikata terävällä veitsellä. Kokeilkaa!
- kake11 kuukautta sittenMuuten oikein hyvää mutta miksi pohja tuli kivikovaksi käytin laktoositonta voita.
- Jane8 vuotta sittenPoika (13 v.) pyysi tekemään uudestaan mahdollisimman pian eli oli todella hyvää!
- Odde8 vuotta sittenVie kelen mennessään! Suosikkireseptini!
- Unski8 vuotta sittenTosi hyvää! Ollut suosikki jo kolmatta vuotta, tehty siis monet kerrat ja kaikki joille on tarjottu on tykännyt tosi paljon! Suosittelen!
- leipurihiiva9 vuotta sittenTodella hyvä resepti. Itse käytin tavallista voita tuossa pohjassa. Hyvää on, nam nam.