Hyppää sisältöön
Minttuinen mustikka-juustotorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Minttuinen mustikka-juustotorttu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
Minttuinen mustikka-juustotorttu tehdään ilman uunia ja liivatetta. Tämä torttu on helppo ja nopea tehdä yllätysvieraille tai talkooväelle.

    Ainekset

    12 annosta
    1 pkt (345 g)
     
     
    tai
    Pirkka Daniela minttutäytekeksejä
    tai
    75 g
     
    tai

    Täyte

    2 dl
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1/2–3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Pinnalle

    400 g (n. 8 dl)
     
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 rkl
     
    perunajauhoja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 255 kJ / 300 kcal
    Rasva
    17,8 g
    josta tyydyttynyttä
    9 g
    Hiilihydraatit
    31,1 g
    josta sokereita
    21,4 g
    Proteiini
    2,6 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 15 min
    Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin.
    Vaahdota kerma. Sekoita kerma, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi paksu, haalea kiisseli juustokerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa kylmänä kahvin kanssa.
    Vinkki! Torttu säilyy jääkaapissa pari päivää. Huom! Tortun minttuinen maku tulee pohjaan käytetyistä kekseistä. Pohjasta kuuluu tulla melko kova, joten kakku leikkautuu parhaiten terävällä, ohutteräisellä veitsellä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Domino 350g Marianne täytekeksi
      Hinta 4,19/kpl
      11,97/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Oivariini 400g normaalisuolainen
      Hinta 3,45/kpl
      8,63/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 1,89/kpl
      7,56/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      13,43/kg
    • Plussa-etu −29 %
      Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,59/kpl
      7,95/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,25/kpl (11,25/kg)
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
      Hinta 5,29/kpl
      10,58/kg
    • Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
      Hinta 2,45/kpl
      12,25/kg
    • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,45/kpl
      2,90/kg
    • Helmi Luomu perunajauho 500g
      Hinta 2,29/kpl
      4,58/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (89 arviota)

    • Kausileipuri
      7 kuukautta sitten
      Tämä kakkuresepti on jäänyt moneksi vuodeksi mieleen ja valmistankin sitä tyttäreni synttäreiden aikaan kun mustikoita vielä saa tuoreena. Voi tietysti yhtä hyvin käyttää pakastettuja mustikoita. Helppo tehdä eikä tarvitse liivatetta käyttää. Jos antaa kakun olla vähän aikaa huoneenlämmössä tai ei valmistuksen jälkeen käytä jääkaapissa ollenkaan, ei keksipohjakaan tule niin kovaksi että tarvitsisi leikata terävällä veitsellä. Kokeilkaa!
    • kake
      11 kuukautta sitten
      Muuten oikein hyvää mutta miksi pohja tuli kivikovaksi käytin laktoositonta voita.
    • Jane
      8 vuotta sitten
      Poika (13 v.) pyysi tekemään uudestaan mahdollisimman pian eli oli todella hyvää!
    • Odde
      8 vuotta sitten
      Vie kelen mennessään! Suosikkireseptini!
    • Unski
      8 vuotta sitten
      Tosi hyvää! Ollut suosikki jo kolmatta vuotta, tehty siis monet kerrat ja kaikki joille on tarjottu on tykännyt tosi paljon! Suosittelen!
    • leipurihiiva
      9 vuotta sitten
      Todella hyvä resepti. Itse käytin tavallista voita tuossa pohjassa. Hyvää on, nam nam.