Hyppää sisältöön
Minttusuklaa-britakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Minttusuklaa-britakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kokeile vaihteeksi täyttää ihana britakakku minttusuklaarakeilla ja persimonilla.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    • 125 g Pirkka leivontamargariinia
    • 1 dl sokeria
    • 2 kananmunan keltuaista
    • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
    • 1/4 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 dl maitoa

    Pintamarenki

    • 2 kananmunan valkuaista
    • 1 3/4 dl sokeria

    Täyte

    Koristelu

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 236 kJ / 295 kcal
    • Rasva
      16,7 g
    • josta tyydyttynyttä
      9 g
    • Hiilihydraatit
      32,1 g
    • josta sokereita
      27,7 g
    • Proteiini
      2,8 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se huolellisesti. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja sihdin läpi jauhoseosta. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperille.
    2. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi lasi- tai teräskulhossa. Lisää vähitellen joukkoon sokeri. Levitä valkuaisvaahto taikinan pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä torttulevy pois uunipannusta, niin se jäähtyy nopeammin.
    3. Puolita jäähtynyt levy ja irrota paistinlastan avulla leivinpaperista. Nosta puolikas lastojen avulla tarjoiluvadille. (Tässä olisi hyvänä apuna toinen käsipari.)
    4. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rouhitut minttusuklaarakeet. Kuutioi kuoritut persimonit ja kiivit. Levitä minttusuklaa-kermavaahto tortulle ja ripottele päälle hedelmäkuutiot. Nosta täytteen päälle toinen torttulevy.
    5. Sulata koristelua varten minttusuklaarakeet kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita joukkoon maito. Anna seoksen jäähtyä hieman. Valuta suklaaseos tortun päälle koristeraidoiksi. Tarjoa torttu viileänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,8 (29 arviota)