Minttusuklaa-britakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Minttusuklaa-britakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kokeile vaihteeksi täyttää ihana britakakku minttusuklaarakeilla ja persimonilla.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    125 g
     
    Pirkka leivontamargariinia
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 1/4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/4 dl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai

    Pintamarenki

    2
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 3/4 dl
     
    sokeria
    tai

    Täyte

    4 dl
     
    tai
    2–3
     
    persimon-, sharon- tai kakihedelmää
    tai
    5
     
    kiiviä
    tai
    150 g
     
    tai

    Koristelu

    50 g (n. 20 kpl)
     
    tai
    n. 3/4 rkl
     
    maitoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 236 kJ / 295 kcal
    Rasva
    16,7 g
    josta tyydyttynyttä
    9 g
    Hiilihydraatit
    32,1 g
    josta sokereita
    27,7 g
    Proteiini
    2,8 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se huolellisesti. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja sihdin läpi jauhoseosta. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperille.

    Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi lasi- tai teräskulhossa. Lisää vähitellen joukkoon sokeri. Levitä valkuaisvaahto taikinan pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä torttulevy pois uunipannusta, niin se jäähtyy nopeammin.

    Puolita jäähtynyt levy ja irrota paistinlastan avulla leivinpaperista. Nosta puolikas lastojen avulla tarjoiluvadille. (Tässä olisi hyvänä apuna toinen käsipari.)

    Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rouhitut minttusuklaarakeet. Kuutioi kuoritut persimonit ja kiivit. Levitä minttusuklaa-kermavaahto tortulle ja ripottele päälle hedelmäkuutiot. Nosta täytteen päälle toinen torttulevy.

    Sulata koristelua varten minttusuklaarakeet kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita joukkoon maito. Anna seoksen jäähtyä hieman. Valuta suklaaseos tortun päälle koristeraidoiksi. Tarjoa torttu viileänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
      Hinta 3,99/kpl
      9,98/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka minttusuklaarae 200g RFA
      Hinta 2,69/kpl
      13,45/kg
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,69/kpl
      3,38/kg
    • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 2,65/kpl
      5,30/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg