• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mireillen sitruunatorttu

Mireillen sitruunatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 419 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

    • 1 1/4dlsitruunanmehua
    • 2sitruunan raastettu kuori
    • 2 1/4dlsokeria
    • 120gmantelijauhetta
    • 4kananmunaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon voi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Täytettä varten sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu. Sekoita sulatetun voin joukkoon. Lisää sokeri ja mantelijauhe ja sekoita. Vaahdota munat ja sekoita muun täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka kypsentämistä 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Tarjoa esimerkiksi kinuskikastikkeen ja marjojen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Torttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 419 kcal1 750 kJ
  • Proteiinia10,3 g
  • Hiilihydraatteja30,2 g
  • Rasvaa28,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille