Mokkainen nakukakku
Resepti: Mari Moilanen
- 8-10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
- 175gvoita
- 3dlsokeria
- 3munaa
- 3 3/4dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1/4dlvettä
- 2rklpikakahvijauhetta
- 1tlkanelia
Täyte
- 350gmaustamatonta tuorejuustoa
- 150gvoita
- 1dlNutella suklaa-hasselpähkinälevittä
- 4dltomusokeria
- 2rklpikakahvijauhetta
- 1/4dlvettä
- 8Fazer Geisha -suklaakonvehtia viipaloituna
Koristeeksi
- 5-6Fazer Geisha -suklaakonvehtia viipaloituna
- pikakahvijauhetta
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokeri hyvin sekaisin. Lisää kananmunat sekä erissä jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kanelin. Sekoita pikakahvijauhe veteen ja lisää se taikinaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes kakun keskelle työnnettyyn puutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä, kumoa ja leikkaa se kolmeen osaan.
- Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, Nutella sekä kylmä voi kulhossa hyvin sekaisin. Lisää tomusokeria vähitellen joukkoon, ja lopuksi vesitilkkaan sekoitettu pikakahvijauhe. Levitä täytettä kakun väleihin, ripota täytteen päälle Geisha-suklaakonvehtiviipaleita ja jätä 1/3 täytteestä kakun päälle levitettäväksi.
- Koristele kakku viipaloiduilla Geisha-suklaakonvehdeilla sekä ripauksella pikakahvijauhetta.
- Vinkki! Saat mintun makuisen kakun käyttämällä Pätkiksiä Geishan sijaan. Jätä pikakahvi sekä Nutella reseptistä kokonaan pois. Sulata Pätkiksiä desilitran verran vesihauteessa ja sekoita sula massa tuorejuuston joukkoon. Käytä Pätkiksiä myös täytteessä ja koristeena.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Kostuteen ihan normisti pohjat kumminkin?
Riksu, pohjia ei tarvitse reseptin mukaan kostuttaa, mutta voit toki halutessasi näin tehdä.