• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mozzarella-paprikapizza

Mozzarella-paprikapizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min
  • 185 kcal / 100 g

Ainekset

1 pellillinen
    • 2 1/2dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa noin 42-asteinen vesi taikinakulhoon ja lisää suola ja sokeri. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos taikinaan. Lisää loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina pehmeäksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa, esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa, kooltaan kaksinkertaiseksi.
  2. Kuumenna paistokasarissa öljy, lisää paprikat, valkosipulit, yrttimausteet, aurinkokuivatut tomaatit ja halkaistut oliivit ja kuumenna käännellen muutama minuutti. Siirrä sivuun.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Taputtele tai kauli taikina ison uunipellin kokoiseksi ohueksi pohjaksi, johon jää myös hiukan reunaa. Levitä tomaattimurska pohjan päälle. Leikkaa mozzarella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja jaa ne tasaisin välein pohjalle. Annostele jokaiselle viipaleelle pieni nokare pestoa.
  4. Ripottele juustoraaste ja paprikaseos tasaisesti mozzarellaviipaleiden väleihin. Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 12-14 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt, reunat saaneet hiukan väriä ja juusto sulanut. Tarjoa salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 185 kcal772 kJ
  • Proteiinia7,46 g
  • Hiilihydraatteja16,9 g
  • Rasvaa9,57 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille