Munakoiso on mieto herkku

Miedon makuinen munakoiso on tuttu raaka-aine esimerkiksi Välimeren maiden keittiöstä. Kiiltäväpintainen tumma munakoiso sopii erityisen hyvin kasvis- ja uuniruokiin. Katso herkulliset munakoisoreseptit!

Valitse tummia ja kiiltäviä munakoisoja. Jos munakoison kuori alkaa himmentyä tai muuttua sitkeäksi, on se merkki siitä, että hedelmä alkaa olla ylikypsä. Munakoison muoto ei vaikuta sen makuun. Munakoiso kannattaa syödä kuorineen, sillä suurin osa hedelmän ravinteista on sen kuoressa. 

Suomalaisen munakoison satokausi ajoittuu kesäkuusta syyskuulle. Keväällä huhti-toukokuussa ja syystalvella lokakuulta tammikuulle Suomeen tuodaan munakoisoja myös esimerkiksi Hollannista ja Espanjasta. Säilytä munakoiso viileässä + 10 - + 13 asteessa.

Lämpimät munakoisoruoat

Munakoisovuoka spagetin ja chorizo-makkaran kera on maukas arkiruoka, joka valmistuu helposti valmiista tomaattikastikkeesta. Saat vuoasta kasvisversion jättämällä chorizoviipaleet pois. Mehevän herkullinen munakoisogratiini valmistuu myös helposti ja toimii kasviruokana sellaisenaan tai liharuokien, esimerkiksi lampaan lisäkkeenä. Gratinoitu munakoiso uunissa on myös hyvä esimerkki helposta ruoanlaitosta, joka kuitenkin palkitsee upealla maullaan. Yrttinen munakoisopasta eli Pasta alla Norma tarjotaan mozzarellalla ja basilikalla maustettuna. 

Munakoisolisäkkeet ja alkupalat

Munakoisotahna on helppo valmistaa ja maistuu mahtavasti vaalean leivän päällä alkupalana. Erityisen kiireinen kokkailija valmistaa nopean munakoisotahnan vain alle viidessä minuutissa. Munakoiso-hallouminyytit maistuvat grilliherkkujen lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvisruokana. Minikokoiset munakoisohampurilaiset sopivat oivaksi alkupalaksi. 

Tutustu herkullisiin munakoisoresepteihimme!

Munakoisoreseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.