• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Munakoiso-perunavuoka

Resepti: Midi Vuorela
Munakoiso-perunavuoka
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1munakoiso
    • 10keskikokoista perunaa kuorittuna
    • oliivi- tai rypsiöljyä
    • 400gnaudan jauhelihaa
    • 1sipuli
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria rouhittuna
    • 1 1/2-2tloreganoa
    • 2tomaattia

Juustokastike:

    • 200gmustaleima-emmentalia
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 6dlkevytmaitoa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlvalkopippuria rouhittuna
    • 1/2tlmuskottipähkinää

Pinnalle:

    • 40gmustaleima-emmentalia

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi pesty munakoiso sekä perunat ja ruskista viipaleet useammassa erässä öljyssä paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli sekä murskatut valkosipulin kynnet. Mausta munakoiso- ja perunaviipaleet sekä jauheliha-sipuliseos suolalla, pippurilla ja oreganolla.
  2. Raasta emmentaljuusto ohueksi, kaada raaste kattilaan, sekoita jauhot juustoraasteeseen ja kaada maito päälle. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä 2-3 minuuttia kevyesti poreillen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
  3. Levitä perunaviipaleet ja jauhelihaseos laakeaan uunivuokaan ja kaada kaksi kolmasosaa kastikkeesta päälle. Asettele munakoiso ja tomaattiviipaleet vuokaan, valuta kastikkeen loppu viipaleille ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä vuoka uunista ottamisen jälkeen kannella tai foliolla ja anna maustua 15 minuuttia ennen syöntiä. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille