• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikka-talkkunajäädyke

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin kakkuresepti vain noin 0,45 €/annos.*
Mustikka-talkkunajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • alle 30 min
  • 155 kcal / annos (80g)

Ainekset

10 annosta
    • n. 4dl(200 g)tuoreita tai pakastemustikoita
    • 1dltalkkunajauhoja (Taivalkosken tai hämäläistä)
    • 1tlkardemummaa
    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1tlk(2 dl)vispikermaa

Koristeluun

    • mustikoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Soseuta mustikat. Sekoita joukkoon jogurtti, talkkunajauhot ja kardemumma.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita muna-sokerivaahto mustikka-jogurttiseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
  3. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan (tilavuus vähintään 1 l). Sulje vuoka kannella tai peitä alumiinifoliolla. Pakasta 4-5 tuntia tai yön yli.
  4. Kasta vuoka reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 155 kcal649 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4