Hyppää sisältöön
Mustikkahillo-juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkahillo-juustokakku

  • Annosmäärä14 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pehmeän täyteläisen juustokakun sisältä löydät kardemummalla maustetun mustikkahillosydämen. Rapea kaurakeksipohja antaa suutuntumaa.

    Ainekset

    14 annosta

    Mustikka-kardemummahillo

    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 1/4 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Pohja

    1 ps (220 g)
     
    tai
    75 g
     
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    n. 4 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Koristelu

    1 rs (125 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    935 kJ / 223 kcal
    Rasva
    13,9 g
    josta tyydyttynyttä
    8,2 g
    Hiilihydraatit
    19,9 g
    josta sokereita
    16,4 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Laita mustikat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. (Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.) Siirrä hillo toiseen astiaan ja jäähdytä vesihauteessa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
    Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru vuoan reunoille ja pohjalle. Reunoista 2/3 saa peittyä. Siirrä vuoka jääkaappiin.
    Pane liivatteet noin 10 minuutiksi pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
    Vaahdota kerma.
    Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri.
    Kuumenna sitruunanmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
    Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto-rahkaseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
    Levitä jäähtynyt mustikkahillo keksipohjan päälle. Lusikoi tuorejuustotäyte mustikkahillon päälle ja tasoita pinta.
    Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 6 tuntia tai yön yli.
    Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti pienellä veitsellä. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Koristele pensasmustikoilla.

    Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, mutta ei sen aiemmin. Hillosydämen vuoksi kakku ei kestä useamman päivän säilytystä tai pakastamista.

    Jos haluat oikaista, voit korvata itsetehdyn mustikkahillon n. 1/2 purkillisella Pirkka Parhaat vadelma-mustikkahillolla. Mausta hillo teelusikallisella kardemummaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta