Mustikkainen raakakakku
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokeile perinteisen mustikkapiirakan sijaan herkullista mustikkaraakakakkua. Pähkinäinen raakakakku maistuu monelle!
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
Pohja | |
---|---|
100 g | kuivattuja viikunoita tai aprikooseja tai |
2 dl (120g) | saksan- tai pekaanipähkinöitä tai |
1/2 dl | mintun- tai basilikanlehtiä tai |
ripaus | suolaa tai |
Täyte | |
4 dl (240g) | saksan- tai pekaanipähkinöitä tai |
150 g | jäisiä mustikoita tai |
1/2 dl | hunajaa tai |
1/2 | banaania tai |
1 | vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria tai |
1/2 tl | sitruunan kuori raastettuna tai |
Koristeet | |
1/2 dl | jäisiä tai tuoreita mustikoita tai |
sitruunamelissan lehtiä tai |
Valmistus
alle 15 min
Pingota leivinpaperi, ø 15–17 cm, irtopohjavuokaan.
Laita pohjan aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita ne tahnamaiseksi. Painele seos ohueksi kerroksi vuoan pohjalle.
Mittaa täytteen aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita täyte sileäksi ja kaada seos pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta kauniin aaltoilevaksi. Siirrä kelmulla peitetty vuoka neljäksi tunniksi jääkaappiin tai pariksi kolmeksi tunniksi pakastimeen. Irrota kakku veitsellä vuoan laidasta, avaa rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadeille, siisti leivinpaperi.
Ripottele kakun pinnalle mustikoita ja viimeistele vati sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa kylmänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka pehmeä viikuna 200gHinta 4,25/kpl21,25/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka banaaniHinta n. 0,22/kpl1,25/kg
- Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kplHinta 3,85/kpl
- Pirkka Luomu pehmeä viikuna 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Salliselta Viikunoita 250gHinta 2,69/kpl10,76/kg
- Foodin Saksanpähkinä 120g luomuHinta 3,49/kpl29,08/kg
- Salliselta Saksanpähkinä 800gHinta 16,95/kpl21,19/kg
- Järvikylä vahva minttuHinta 3,99/kpl
- Järvikylä viherminttu rkk FIHinta 1,89/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 1,75/kpl8,75/kg
- Pakkasmarja mustikka 1kg suomalainen pakasteHinta 9,65/kpl9,65/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Pirkka luomu Reilun kaupan banaaniHinta n. 0,35/kpl1,99/kg
- Chiquita banaaniHinta n. 0,37/kpl2,09/kg
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 6,25/kpl
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Järvikylä sitruunamelissa rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,0(31 arviota)
- alle 15 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min3,1(15 arviota)
- yli 60 min3,4(33 arviota)
- alle 15 min4,2(32 arviota)
- yli 60 min3,9(62 arviota)
- alle 15 min3,9(54 arviota)
- alle 15 min3,7(34 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (42 arviota)
- Miia3 vuotta sittenIhana resepti. Kahta asiaa mietin: voisiko banaanin korvata jollain ja kuinka kauan tämä kakku säilyy kylmässä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMiia, kakku on testattu banaanin kanssa, se sopii usein hyvin yhteen mustikan kanssa ja tuo tarvittavaa makeutta kakkuun. Toki sen voisi korvata jollain toisella hedelmällä, esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä tai kenties tuoreille/säilötyillä persikoilla/aprikooseilla. Kakku säilyy kauniina ja parhaimpana 2-3 päivää kylmäss, syötävää se toki on sen jälkeen vielä, mutta parissa päivässä kakku saattaa kuivahtaa ja alkaa tummua.