Mustikkainen raakakakkuReseptin takana kumppani

Mustikkainen raakakakku

Kokeile perinteisen mustikkapiirakan sijaan herkullista mustikkaraakakakkua. Pähkinäinen raakakakku maistuu monelle!

Ainekset

Pohja

    • 100gkuivattuja viikunoita tai aprikooseja
    • 2dl(120g)saksan- tai pekaanipähkinöitä
    • 1/2dlmintun- tai basilikanlehtiä
    • ripaus suolaa

Täyte

    • 4dl(240g)saksan- tai pekaanipähkinöitä
    • 150gjäisiä mustikoita
    • 1/2dlhunajaa
    • 1/2banaania
    • 1vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria
    • 1/2tlsitruunan kuori raastettuna

Koristeet

    • 1/2dljäisiä tai tuoreita mustikoita
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

alle 15 min
  1. Pingota leivinpaperi, ø 15-17 cm, irtopohjavuokaan.
  2. Laita pohjan aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita ne tahnamaiseksi. Painele seos ohueksi kerroksi vuoan pohjalle.
  3. Mittaa täytteen aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita täyte sileäksi ja kaada seos pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta kauniin aaltoilevaksi. Siirrä kelmulla peitetty vuoka neljäksi tunniksi jääkaappiin tai pariksi kolmeksi tunniksi pakastimeen. Irrota kakku veitsellä vuoan laidasta, avaa rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadeille, siisti leivinpaperi.
  4. Ripottele kakun pinnalle mustikoita ja viimeistele vati sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa kylmänä.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka saksanpähkinä 100g
    Pirkka saksanpähkinä 100g
    2,29/kpl
    22,90/kg
  • Salliselta Saksanpähkinä 800g
    Salliselta Saksanpähkinä 800g
    16,95/kpl
    21,19/kg
  • Sallinen saksanpähkinä 70g
    Sallinen saksanpähkinä 70g
    1,79/kpl
    25,57/kg
  • Järvikylä Aasian Minttu
    Järvikylä Aasian Minttu
    1,89/kpl
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Järvikylä Minttu rasia 20g
    2,99/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
    Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -8 %
    6,003 kpl
    2,19/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
    Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
    5,15/kpl
    10,30/kg
  • Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
    Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
    2,19/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    5,19/kpl
    10,38/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    4,59/kpl
    13,11/kg
  • Chiquita banaani
    Chiquita banaani
    0,33/kpl
    1,89/kg
  • Pirkka banaani
    Pirkka banaani
    0,28/kpl
    1,59/kg
  • Pirkka luomu Reilun kaupan banaani
    Pirkka luomu Reilun kaupan banaani
    0,37/kpl
    2,09/kg
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    3,25/kpl
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,53/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,66/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
    Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille38 arvostelua
  • Miia25.8.2020

    Ihana resepti. Kahta asiaa mietin: voisiko banaanin korvata jollain ja kuinka kauan tämä kakku säilyy kylmässä?

  • K-Kuluttajapalvelu25.8.2020

    Miia, kakku on testattu banaanin kanssa, se sopii usein hyvin yhteen mustikan kanssa ja tuo tarvittavaa makeutta kakkuun. Toki sen voisi korvata jollain toisella hedelmällä, esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä tai kenties tuoreille/säilötyillä persikoilla/aprikooseilla. Kakku säilyy kauniina ja parhaimpana 2-3 päivää kylmäss, syötävää se toki on sen jälkeen vielä, mutta parissa päivässä kakku saattaa kuivahtaa ja alkaa tummua.