Mustikkainen raakakakku
Kokeile perinteisen mustikkapiirakan sijaan herkullista mustikkaraakakakkua. Pähkinäinen raakakakku maistuu monelle!
alle 15 min
Ainekset
Pohja
- 100gkuivattuja viikunoita tai aprikooseja
- 2dl(120g)saksan- tai pekaanipähkinöitä
- 1/2dlmintun- tai basilikanlehtiä
- ripaus suolaa
Täyte
- 4dl(240g)saksan- tai pekaanipähkinöitä
- 150gjäisiä mustikoita
- 1/2dlhunajaa
- 1/2banaania
- 1vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria
- 1/2tlsitruunan kuori raastettuna
Koristeet
- 1/2dljäisiä tai tuoreita mustikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistus
alle 15 min- Pingota leivinpaperi, ø 15-17 cm, irtopohjavuokaan.
- Laita pohjan aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita ne tahnamaiseksi. Painele seos ohueksi kerroksi vuoan pohjalle.
- Mittaa täytteen aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita täyte sileäksi ja kaada seos pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta kauniin aaltoilevaksi. Siirrä kelmulla peitetty vuoka neljäksi tunniksi jääkaappiin tai pariksi kolmeksi tunniksi pakastimeen. Irrota kakku veitsellä vuoan laidasta, avaa rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadeille, siisti leivinpaperi.
- Ripottele kakun pinnalle mustikoita ja viimeistele vati sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa kylmänä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ihana resepti. Kahta asiaa mietin: voisiko banaanin korvata jollain ja kuinka kauan tämä kakku säilyy kylmässä?
Miia, kakku on testattu banaanin kanssa, se sopii usein hyvin yhteen mustikan kanssa ja tuo tarvittavaa makeutta kakkuun. Toki sen voisi korvata jollain toisella hedelmällä, esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä tai kenties tuoreille/säilötyillä persikoilla/aprikooseilla. Kakku säilyy kauniina ja parhaimpana 2-3 päivää kylmäss, syötävää se toki on sen jälkeen vielä, mutta parissa päivässä kakku saattaa kuivahtaa ja alkaa tummua.