• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikkainen raakakakku

Mustikkainen raakakakku
Reseptin teki kumppani
  • alle 15 min

Ainekset

Pohja

    • 100gkuivattuja viikunoita tai aprikooseja
    • 2dl(120g)saksan- tai pekaanipähkinöitä
    • 1/2dlmintun- tai basilikanlehtiä
    • ripaus suolaa

Täyte

    • 4dl(240g)saksan- tai pekaanipähkinöitä
    • 150gjäisiä mustikoita
    • 1/2dlhunajaa
    • 1/2banaania
    • 1vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria
    • 1/2tlsitruunan kuori raastettuna

Koristeet

    • 1/2dljäisiä tai tuoreita mustikoita
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

alle 15 min
  1. Pingota leivinpaperi, ø 15-17 cm, irtopohjavuokaan.
  2. Laita pohjan aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita ne tahnamaiseksi. Painele seos ohueksi kerroksi vuoan pohjalle.
  3. Mittaa täytteen aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita täyte sileäksi ja kaada seos pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta kauniin aaltoilevaksi. Siirrä kelmulla peitetty vuoka neljäksi tunniksi jääkaappiin tai pariksi kolmeksi tunniksi pakastimeen. Irrota kakku veitsellä vuoan laidasta, avaa rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadeille, siisti leivinpaperi.
  4. Ripottele kakun pinnalle mustikoita ja viimeistele vati sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa kylmänä.

Kommentoi

Arvosana reseptille1