• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikkaiset paksukaiset

Pienet pannukakut ovat ihana tarjottava esimerkiksi brunssilla tai jälkiruokana. Resepti: Sanna Kekäläinen
Mustikkaiset paksukaiset
Reseptin teki kumppani
  • 20 kpl
  • alle 30 min

Ainekset

20 kpl
    • 2Pirkka kananmuna
    • 2rklsokeria
    • 3dltäysmaitoa
    • 2rklöljyä tai voisulaa
    • 2tlluomusitruunan kuori
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1dlkotimaisia pakastemustikoita

Paistamiseen

    • voita tai rypsiöljyä

Tarjoiluun

    • kotimaisia marjoja
    • sokeroitua ranskankermaa
    • hunajaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella.
  2. Yhdistä ranskankerma, maito, voisula ja halutessasi sitruunan kuoriraaste.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  4. Lisää maito- ja jauhoseoksia taikinaan. Lisää jäiset mustikat varovasti sekoittaen.
  5. Paista taikinasta miedohkolla lämmöllä paksuja lettuja voissa tai öljyssä.
  6. Tarjoa marjojen, sokeroidun ranskankerman ja juoksevan hunajan kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille