Mustikkavaahto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Mustikoista syntyy raikas marjavaahto, kun mustikkahyytelö vaahdotetaan kuohkeaksi. Koristeluun sopii esimerkiksi tuulihatut tai kermavaahto.
Ainekset
5 annosta
3 | liivatetta tai |
1 ps (200 g) | Pirkka mustikoita (pakaste) tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 rkl | vettä tai |
2 dl | maitoa tai |
Päälle | |
---|---|
5 kpl | tai |
tomusokeria tai | |
sitruunamelissanlehtiä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa mustikat ja sokeri teräskattilaan. Lisää vesi ja kiehauta seos liedellä.
Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Lisää mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatteet ja anna liueta kuumaan seokseen.
Lisää kylmä maito. Sekoita hyvin ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt mustikkasose vaahdoksi sähkövatkaimella.
Annostele jälkiruokakulhoihin ja aseta sulanut tuulihattu keskelle. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja siivilöi päälle tomusokeria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min5,0(5 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min4,7(74 arviota)
- yli 60 min3,6(7 arviota)
- yli 60 min4,1(111 arviota)
- 30 - 60 min4,3(21 arviota)
- yli 60 min4,1(48 arviota)
- 30 - 60 min3,0(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (2 arviota)