Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa

Mustikki-kääris

Katso myös
Hauska mustikanmakuinen kääretorttu sopii vaikka lastenkutsujen tarjoiluihin. Resepti: Dronningholm

Kuviopohja

1
kananmuna
1/4 dl
sokeria
1/4 dl
vehnäjauhoja
1/4 dl
perunajauhoja
1 tl
mustaa pastaväriä tai mustikkamehua tai kaakaojauhetta

Vaalea kääretorttupohja

4
kananmunaa
1 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (300 g)
Dronningholm Mustikka-Täyttis Leivontatäytettä
1 prk (2 dl)
kermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
  • 1. Valmista kuviopohja. Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  • 2. Sihtaa jauhot mukaan. Kääntele tasaiseksi ja värjää massa pastavärillä tai kaakaolla/mustikkamehulla.
  • 3. Laita massa pursotinpussiin ja pursota ”laikkuja” leivinpaperin päälle. Jos haluat laikkuja vain kääriksen päälle, pursota laikkuja vain leivinpaperin keskelle. Resepti on mitoitettu 33 x 41 cm uunipellille.
  • 4. Paista laikkuja noin 3-4 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla ja nosta pelti jäähtymään. Kaada vaalea kääretorttutaikina laikkujen päälle vasta, kun laikut ovat jäähtyneet kunnolla.
  • 5. Valmista vaalea kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • 6. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
  • 7. Kaada taikina aiemmin paistettujen laikkujen päälle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
  • 8. Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Nosta pelti uunista ja kääretortun jäähtyä hetki.
  • 9. Kippaa jäähtynyt torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä. Käännä torttu vielä kerran ja levitä täyte paistopinnalle. Varmista, että laikut jäävät kääriksen ulkopinnalle.
  • 10. Valmista täyte. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan purkillinen mustikka-Täyttistä sekä 100g tuorejuustoa. Vatkaa täyte tasaiseksi. Halutessasi voit maustaa täytteen vaniljasokerilla.
  • 11. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
  • 12. Kääri kääretorttu napakaksi rullaksi kapeammasta laidasta ja laita torttu jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda