• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Mustikki-käärisReseptin teki kumppani

Mustikki-kääris

Hauska mustikanmakuinen kääretorttu sopii vaikka lastenkutsujen tarjoiluihin. Resepti: Dronningholm

  • yli 60 min

Ainekset

Kuviopohja

    • 1kananmuna
    • 1/4dlsokeria
    • 1/4dlvehnäjauhoja
    • 1/4dlperunajauhoja
    • 1tlmustaa pastaväriä tai mustikkamehua tai kaakaojauhetta

Vaalea kääretorttupohja

    • 4kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 3/4dlvehnäjauhoja
    • 3/4dlperunajauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte

    • 1prk(300 g)Dronningholm Mustikka-Täyttis Leivontatäytettä
    • 1prk(2 dl)kermaa
    • 100gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1tlvaniljasokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kuviopohja. Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  2. Sihtaa jauhot mukaan. Kääntele tasaiseksi ja värjää massa pastavärillä tai kaakaolla/mustikkamehulla.
  3. Laita massa pursotinpussiin ja pursota ”laikkuja” leivinpaperin päälle. Jos haluat laikkuja vain kääriksen päälle, pursota laikkuja vain leivinpaperin keskelle. Resepti on mitoitettu 33 x 41 cm uunipellille.
  4. Paista laikkuja noin 3-4 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla ja nosta pelti jäähtymään. Kaada vaalea kääretorttutaikina laikkujen päälle vasta, kun laikut ovat jäähtyneet kunnolla.
  5. Valmista vaalea kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  6. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
  7. Kaada taikina aiemmin paistettujen laikkujen päälle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
  8. Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Nosta pelti uunista ja kääretortun jäähtyä hetki.
  9. Kippaa jäähtynyt torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä. Käännä torttu vielä kerran ja levitä täyte paistopinnalle. Varmista, että laikut jäävät kääriksen ulkopinnalle.
  10. Valmista täyte. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan purkillinen mustikka-Täyttistä sekä 100g tuorejuustoa. Vatkaa täyte tasaiseksi. Halutessasi voit maustaa täytteen vaniljasokerilla.
  11. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
  12. Kääri kääretorttu napakaksi rullaksi kapeammasta laidasta ja laita torttu jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • r.l13.12.2017

    Reetta lokkila

  • AlfMelmac27.4.2017

    9. kohta herätti ihmetystä kippailuineen.

  • K-Kuluttajapalvelu27.4.2017

    AlfMelmac, pahoittelut että resepti on aiheuttanut ihmetystä. Kohdassa yhdeksän kääretorttu kumotaan toiselle leivinpaperille, jotta paistamiseen käytetty leivinpaperi on helppo irroittaa. Tämän jälkeen levy käännetään vielä kerran, jotta laikut tulevat näkyviin kääretortun pinnalle.