K-Ruoka-mobiilisovellus

Muurinpohjaletut, n. 20 kpl

Katso myös
Klassisia muurinpohjalettuja voi nauttia sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa.
1 l
Pirkka kevyt- tai täysmaitoa
tai 1 l
vettä + 2 dl maitojauhetta
2 dl
ohrajauhoja
3 1/2 dl
Pirkka vehnäjauhoja
1 1/2 tl
suolaa
3
kananmunaa
3/4 dl
juoksevaa rasvaseosta

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
146,04 kcal / 611,03 kJ
Proteiinia
5,43 g
Hiilihydraatteja
16,53 g
Rasvaa
6,31 g
  • 1. Vatkaa maidon (tai vesi-maitojauheseoksen) joukkoon ensin ohrajauhot ja sitten vehnäjauhot. Anna taikinan turvota mielellään ainakin 1/2 tuntia.
  • 2. Lisää suola ja vatkaa munat taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon rasva.
  • 3. Kuumenna suuri valurauta- tai muurinpohjapannu ja voitele pannu ennen ensimmäisen letun paistamista rasvalla. Lisää pannulle 3/4-1 dl taikinaa ja kallista pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi pannulle. Voit levittää taikinan muurinpohjapannun laidalle myös lastalla. Käännä, kun pinta on hyytynyt. Tarjoa muurinpohjaletut suolaisten tai makeiden lisäkkeiden kanssa.
  • Vinkki! Muuntele perustaikinaa mielesi mukaan: * Käytä veden asemasta kivennäisvettä * Korvaa osa maidosta (2-4 dl) kermaviilillä * Vähennä jauhojen yhteismäärää 1/2 dl, lisää silloin 1 kananmuna. * Korvaa taikinan ohrajauho grahamjauholla * Korvaa puolet ohrajauhosta ruisjauholla tai leseillä * Lisää taikinaan noin 150 g sulatettua Pirkka pinaattia, ryöpättyjä, hienonnettuja nuoria nokkosenlehtiä tai hyvin hienoksi raastettua porkkanaa * Mausta taikina hienonnetuilla yrteillä esimerkiksi tillillä, ruohosipulilla, basilikalla tai mintulla.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda