MyslileipäReseptin teki kumppani

Myslileipä

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 2 1/2dlvettä
    • 1/2pala(25 g)hiivaa
    • 3rkltummaa siirappia tai hunajasiirappia
    • 1tlsuolaa
    • 2dlmysliä
    • 6dlsämpyläjauhoja
    • 1/2dljuoksevaa margariinia tai ruokaöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa taikinakulhoon lämmin vesi, hiiva, siirappi ja suola. Sekoita hyvin.
  2. Lisää mysli ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää rasva ja loput jauhot.
  3. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan, peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
  4. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja pakkaa kelmuun.
  5. Leipä on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja sen voi tarvittaessa pakastaa. (1 vuokaleipä tai 2 pientä leipää).

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille