• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Naan leipä

Naan leipä on ihanan pehmeää intialaista leipää, jota tarjotaan perinteisesti kaikilla aterioilla. Kokeile naan leipää mausteisen curryn kanssa. N. 0,10 €/annos.
Naan leipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • 30 - 60 min
  • 194 kcal / annos (70g)

Ainekset

8 kpl

Taikinajuuri

    • 1dlmaitoa
    • 1 1/2dlmaustamatonta jogurttia
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa

Lisäksi

    • 1kananmuna
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 25gvoita tai margariinia

Voiteluun

    • voita tai margariinia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita maito ja jogurtti. Lämmitä seos 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva, sokeri ja suola vehnäjauhoihin, sekoita maito-jogurttiseokseen. Anna taikinajuuren kohota 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
  2. Lisää taikinaan vatkattu kananmuna, sulatettu voi ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Paloittele taikina 8 osaan ja painele pyöreiksi (halk. 12 cm) leiviksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille, kohota 10 minuuttia ja paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
  3. Voitele kuumat leivät sulatetulla rasvalla, peitä leivinliinalla ja tarjoa lämpiminä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 194 kcal812 kJ
  • Proteiinia6,6 g
  • Hiilihydraatteja30,4 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4