Näin letität texaspitkon

Suussa sulavat vaniljatäytteiset texaspitkot kruunaavat viikonlopun kahvihetken. Näyttävä pitko on helppo letittää.

Texaspitko-reseptin taikina ja täyte riittävät kahteen muhkeaan pitkoon. Katso helpot vaihe-vaiheelta -ohjeemme!

Näin letität texaspitkon
1.    Kauli puolet taikinasta noin 40 × 32 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle ja käännä pitkä taikinasivu täytteen päälle.

Näin letität texaspitkon
2.    Jaa levy pitkittäin neljään säikeeseen.

Näin letität texaspitkon
3.    Kieritä säikeet pareittain kierteelle ja nipistä ne päistä hyvin kiinni toisiinsa.

Näin letität texaspitkon
4.    Kieritä edelleen kaksi kieritettyä säiettä keskenään pitkoksi ja nipistä myös niiden päät tiukasti kiinni toisiinsa.

Nosta pitko varovasti pellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.

Leivo, täytä ja kohota toinen puolikas taikinasta samoin. 


Lähde: Pirkka-lehti 3/2014

Kokeile näitä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.