Näin säilöt suolasienet

Suolaaminen on perinteinen tapa säilöä sieniä. Suolasienistä valmistat herkullisen sienisalaatin syksyn ja talven juhliin.

Sienten säilyvyyteen vaikuttaa säilöntäastioiden huolellinen desinfiointi. Keitä pestyjä purkkeja ja kansia kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Lue myös lisävinkit maukkaiden säilykkeiden valmistamiseen.
Desinfioi_sailytysastiat
Puhdista ja paloittele sienet. Suolaamiseen sopivat rouskut tai muut kiinteä- ja kovamaltoiset sienet, kuten haperot ja valmuskat.

Puhdista_ja_paloittele_sienet
Liota sieniä hetki vedessä. Kaada vesi pois.

Liota_sienetKeitä rouskuja runsaassa vedessä 5–10 minuutta. Kaada vesi pois.

Keita_rouskut
Huuhdo ja valuta sienet. Purista sienistä ylimääräinen vesi pois.

Huuhdo_ja_valuta
Varaa 100–150 grammaa karkeaa merisuolaa yhtä keitettyä sienikiloa varten. Lado desinfioituun purkkiin vuorotellen suolaa ja sieniä. Laita pohjalle ja päällimmäiseksi suolakerros. Älä täytä purkkia aivan täyteen.

Lisaa_suola
Painele sienet tiiviisti purkkiin. Aseta sienten päälle painoksi puhdas kivi suljetussa pakastuspussissa, jotta kaikki sienet pysyvät säilönnän aikana muodostuvan suolaveden alla. Laita sienipurkki kylmään.  

Painele_sienet_purkkiin
Tarkasta seuraavana päivänä onko suolavettä muodostunut purkkiin tarpeeksi. Jos suolavesi ei peitä kaikkia sieniä, kiehauta litra vettä ja 1,5 desilitraa suolaa. Jäähdytä ja kaada neste sienten päälle. Suolaveden tulee peittää kaikki sienet, muuten ne saattavat pilaantua.

Suolaveden_lisaaminen
Valmista suolasienistä herkullista ja helppoa sienisalaattia, joka sopii niin joulupöytään kuin talvisten herkkublinien täytteeksi.

Sienisalaatti jos toinenkin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Jos et pääse metsään, Pirkka pelastaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.