Näin teet avatun rakuunabroilerin

Kokonainen broileri on helppo maustaa ja grillata, kun avaat sen näiden ohjeiden mukaan.

1. Pyyhi broileri kuivaksi. Nosta se leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa tukevilla keittiösaksilla selkärangan vierestä broileri auki. Leikkaa vielä selkärangan toiselta puolelta, jotta saat selkärangan kokonaan poistettua.

Rakuunabroileri - vaihe 1

 

2. Pyyhi broileri sisältä puhtaaksi.

Rakuunabroileri - vaihe 2

 

3. Käännä broileri ympäri ja paina sitä napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten, jotta saat broilerin litteämmäksi.

Rakuunabroileri - vaihe 3

 

4. Tee veitsellä muutama viilto koipilihaan ja typistä siiven kärjet veitsellä tai saksilla. Sido vielä broilerin jalat narulla yhteen.

Rakuunabroileri - vaihe 4 

Avatun rakuunabroilerin ohjeeseen pääset tästä.

 
Lähde: Pirkka-lehti 6-7/2014