Näin valmistat pakasteravutReseptin teki kumppani

Näin valmistat pakasteravut

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 2kgpakasterapuja

Liemi

    • 5dlvettä
    • 2rklmerisuolaa
    • 1rklsokeria
    • 1-2punttia kruunutilliä

Koristeluun

    • limettilohkoja
    • kruunutilliä

Tarjoiluun

    • paahdettua leipää
    • 1pktsitruunan makuista majoneesia
    • 1prkkermaviiliä
    • ruohosipulia tai tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota ravut sulamaan kolme vuorokautta ennen tarjoilua. Valmista ravuille uusi liemi kun ne ovat sulaneet kaksi päivää.
  2. Liuota kylmään veteen suola ja sokeri. Kaada rapupakkauksen mukana tullut liemi pois ja korvaa se uudella liemellä. Pane rapujen lomaan reilusti tilliä. Anna rapujen olla uudessa liemessä tarjoilupäivän aamusta iltaan.
  3. Nosta kumihansikkaat kädessä ravut puoli tuntia ennen tarjoilua valumaan pariin lävikköön tai keittiöliinalla vuoratulle tarjottimelle. Nosta ravut tarjoiluvadille, koristele limetillä ja tillillä ja vie pöytään.
  4. Tarjoa rapujen kanssa grillissä paahdettua leipää. Sekoita leivälle siveltäväksi seos majoneesista ja kermaviilistä ja varaa tarjolle ruohosipuli- tai tillisilppua.

Kommentoi

Arvosana reseptille