Näin valmistat pakasteravutReseptin takana kumppani

Näin valmistat pakasteravut

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tällä ohjeella valmistat ravut loppukesän rapujuhliin. Tarjoa paahtoleivän kanssa.

    Ainekset

    annosta
    2 kg
     
    pakasterapuja
    tai

    Liemi

    5 dl
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    merisuolaa
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1–2
     
    punttia kruunutilliä
    tai

    Koristeluun

     
    limettilohkoja
    tai
     
    kruunutilliä
    tai

    Tarjoiluun

     
    paahdettua leipää
    tai
    1 pkt
     
    sitruunan makuista majoneesia
    tai
    1 prk
     
    kermaviiliä
    tai
     
    ruohosipulia tai tilliä
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Ota ravut sulamaan kolme vuorokautta ennen tarjoilua. Valmista ravuille uusi liemi kun ne ovat sulaneet kaksi päivää.
    Liuota kylmään veteen suola ja sokeri. Kaada rapupakkauksen mukana tullut liemi pois ja korvaa se uudella liemellä. Pane rapujen lomaan reilusti tilliä. Anna rapujen olla uudessa liemessä tarjoilupäivän aamusta iltaan.
    Nosta kumihansikkaat kädessä ravut puoli tuntia ennen tarjoilua valumaan pariin lävikköön tai keittiöliinalla vuoratulle tarjottimelle. Nosta ravut tarjoiluvadille, koristele limetillä ja tillillä ja vie pöytään.
    Tarjoa rapujen kanssa grillissä paahdettua leipää. Sekoita leivälle siveltäväksi seos majoneesista ja kermaviilistä ja varaa tarjolle ruohosipuli- tai tillisilppua.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (3 arvostelua)