
Näin valmistat pakasteravut
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tällä ohjeella valmistat ravut loppukesän rapujuhliin. Tarjoa paahtoleivän kanssa.
Ainekset
annosta
2 kg | pakasterapuja tai |
Liemi | |
---|---|
5 dl | vettä tai |
2 rkl | merisuolaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
1–2 | punttia kruunutilliä tai |
Koristeluun | |
limettilohkoja tai | |
kruunutilliä tai | |
Tarjoiluun | |
paahdettua leipää tai | |
1 pkt | sitruunan makuista majoneesia tai |
1 prk | kermaviiliä tai |
ruohosipulia tai tilliä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Ota ravut sulamaan kolme vuorokautta ennen tarjoilua. Valmista ravuille uusi liemi kun ne ovat sulaneet kaksi päivää.
Liuota kylmään veteen suola ja sokeri. Kaada rapupakkauksen mukana tullut liemi pois ja korvaa se uudella liemellä. Pane rapujen lomaan reilusti tilliä. Anna rapujen olla uudessa liemessä tarjoilupäivän aamusta iltaan.
Nosta kumihansikkaat kädessä ravut puoli tuntia ennen tarjoilua valumaan pariin lävikköön tai keittiöliinalla vuoratulle tarjottimelle. Nosta ravut tarjoiluvadille, koristele limetillä ja tillillä ja vie pöytään.
Tarjoa rapujen kanssa grillissä paahdettua leipää. Sekoita leivälle siveltäväksi seos majoneesista ja kermaviilistä ja varaa tarjolle ruohosipuli- tai tillisilppua.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(31 arvostelua)
- yli 60 min3,2(20 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(59 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(43 arvostelua)
- yli 60 min4,0(21 arvostelua)
- yli 60 min3,3(11 arvostelua)
- yli 60 min3,4(41 arvostelua)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,7 (3 arvostelua)