• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Naudan paisti

Resepti: Hanna Santasalo
Naudan paisti
Reseptin teki kumppani
  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 700gnaudan paistia
    • 2tlsuolaa
    • 2tlrouhittua mustapippuria
    • öljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Ota paisti pakkauksestaan ja kuivaa pinta talouspaperilla. Ruskista paisti pannulla huolellisesti joka puolelta. Hiero ruskistetun paistin pintaan reilusti suolaa ja pippuria ja laita paisti uunivuokaan. Paista 100-asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia kunnes paistin sisälämpötila on 55 astetta (sisältä punainen) tai 60 astetta (sisältä hieman punertava).
  2. Parhaiten kypsyyden saa kohdalleen käyttämällä paistomittaria. Jäähdytä paisti ja leikkaa se poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Jos tarjoat paistin vasta seuraavana päivänä voit säilyttää paistin kokonaisena jääkaapissa folioon tai kelmuun käärittynä ja leikata sen vasta juuri ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua