Naudan sisäpaisti
Naudan sisäpaisti kypsennetään matalassa lämpötilassa, jotta paistista saadaan mehevä. Tarjoa paisti lämpimänä tai kylmänä ohueksi viipaloituna.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 1kgnaudan sisäpaistia
- 1rklvoita
- 1rklöljyä
Marinadi
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1/4dlsoijakastiketta
- 1 1/2rklPirkka juoksevaa hunajaa
- n. 2tlsuolaa
- ripauscayennepippuria
Valmistus
yli 60 min- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane liha marinadin kanssa marinoitumaan jääkaappiin yön yli.
- Nosta paisti huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen paistamista. Valuta ylimääräinen marinadi pois ja kuivaa lihan pinta.
- Ruskista paistin pinnat kauttaaltaan voi-öljyseoksessa. Nosta paisti uunivuokaan.
- Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Aikaa kuluu noin tunti. Tällöin paisti on sisältä punainen ja mehevä. Jos haluat lihan täysin kypsänä, kypsennä 65-asteiseksi. Anna lihan vetäytyä folion alla puoli tuntia ennen leikkaamista.
- Leikkaa paisti viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi hasselbackan punajuurien ja aurajuustokastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi lisätä marinadiin 1–2 hienonnettua valkosipulinkynttä.Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- yli 60 min4,1(279 arvostelua)
- 30 - 60 min3,2(5 arvostelua)
- yli 60 min4,1(68 arvostelua)
Kommentoi