• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Naudan uunifilee

Naudan uunifilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 124 kcal / 100 g

    Ainekset

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Kuivaa huoneenlämpöisen fileen pinta talouspaperiin. Hiero pintaan chilikastike ja ripottele päälle valkosipulipippuriseosta. Työnnä lihalämpömittarin kärki fileen keskelle ja nosta lihapala uuniritilälle.
    2. Kypsennä 125 asteessa kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Silloin lopputulos on sisältä punertavaa. Paistoaikaa kuluu tällöin 1 ½ tuntia yhtä lihakiloa kohti. Anna fileen levähtää vähintään 10 minuuttia ennen kuin mittari poistetaan ja lihaa ryhdytään leikkaamaan.
    3. Ripottele viipaleille suolaa ja pippuria. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi Pirkka valkosipulikermaperunoita, höyrytettyä parsakaalia sekä uunitomaatteja.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 124 kcal519 kJ
    • Proteiinia20,8 g
    • Hiilihydraatteja0,88 g
    • Rasvaa4,08 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille2