• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Nieriää ja suolaperunoitaReseptin teki kumppani

Nieriää ja suolaperunoita

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 1avattu nieriä (tai pieni kirjolohi)
    • merisuolaa
    • sokeria
    • tilliä
    • 3-4ohutta sitruunaviipaletta

Perunat

    • karkeaa merisuolaa
    • 6keskikokoista vanhaa perunaa

Kastike

    • 100gruokajogurttia
    • 1tlDijon sinappia
    • muutama tippa sitruunasta puristettua mehua
    • 1/2dlpieniä paprikakuutioita
    • ripaus suolaa
    • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita ruoanvalmistus perunoista. Levitä karkea suola uunivuokaan. Halkaise pestyt ja kuivaksi pyyhityt perunat ja pane puolikkaat vuokaan leikkauspinta suolaan päin.
  2. Paista ensimmäiset 10 minuuttia 250 asteessa ja alenna uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia yhdessä kalan kanssa.
  3. Pyyhkäise nieriän pinta ja ontelo talouspaperilla. Mausta kala sisältä ja päältä suolalla ja sokeriripauksella ja täytä tillinoksilla.
  4. Siirrä kala uunivuokaan, levitä sitruunaviipaleet päälle ja ripottele viipaleille hiukan sokeria. Sokeri edesauttaa kauniin värin muodostumista sitruunaviipaleisiin.
  5. Paista uunissa yhdessä perunoiden kanssa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  6. Sekoita kastikkeen aineet ja tarjoa se kalan ja perunoiden kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille