• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Nougatkääretorttu

Nougatkääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 276 kcal / 100 g

Ainekset

Täyte

    • 1dlsokeria
    • 50gmantelirouhetta
    • 150gvoita
    • 1dltomusokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1keltuainen
    • 2tlkmandariinilohkoja
    • tai
    • 2dllakkahilloa

Pohja

    • 4munaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 5rklvehnäjauhoja
    • 4rklperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin täyte. Kaada sokeri kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes se on sulanut. Lisää mantelirouhe sulan sokerin joukkoon ja levitä seos leivinpaperille. Varo kuumaa sokeria. Kun seos on jähmettynyt, hienonna se terävällä veitsellä melko hienoksi.
  2. Vaahdota voi, tomu- ja vanilliinisokeri. Sekoita keltuainen joukkoon, samoin hienonnettu sokeri-manteliseos. Keltuainen tekee täytteen pehmeäksi, mutta aivan välttämätön se ei ole.
  3. Sekoita jauhot hyvin. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää kuiva-aineseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia.
  4. Sokeroi leivinpaperi ja kaada kakkulevy sen päälle. Anna levyn jäähtyä. Levitä voikreemi levylle ja sen päälle valutetut, hieman murskatut mandariinilohkot tai lakkahillo. Kääri levy paperin avulla rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kahvipöydässä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 276 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia3,76 g
  • Hiilihydraatteja36,8 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille