
Nuudeli-kanakeitto
Nuudelit maistuvat herkulliselta myös keitossa! Kokeile tätä maistuvaa nuudeli-kanakeittoa. Olisiko tämä teidän perheen uusi arkiruoka suosikki?
30 - 60 min
Ainekset
- 250gbroilerin ohutleikettä
- sitruunapippuria
- 1punainen chili
- 2eriväristä paprikaa
- 1/2kesäkurpitsaa
- 10kiinteää herkkusientä
- 4-6valkosipulin kynttä
- 5dlvettä
- 1prk(200 ml)kookoskermaa tai kookosmaitoa
- 1kanaliemikuutio
- 1tlk(70 g)Pirkka tomaattisosetta
- 100griisi- tai vehnänuudeleita
- mustapippuria
- suolaa
- 1limetti
- tuoretta minttua
Valmistus
30 - 60 min- Suikaloi broileripihvit ja mausta suikaleet sitruunapippurilla ja silputulla chilillä.
- Esikäsittele kasvikset, paloittele paprikat ja kesäkurpitsa, viipaloi sienet ja valkosipulinkynnet.
- Mittaa vesi kattilaan, lisää kookoskerma tai -maito, murennettu liemikuutio, tomaattipyree ja kasvikset.
- Keitä 3 minuuttia. Lisää broilerisuikaleet, nuudelit, mustapippuri, suola ja limetin kuoriraaste ja mehu ja jatka keittämistä noin 2 minuuttia.
- Siirrä kattila liedeltä, ripottele minttusilppu päälle ja anna keiton maustua kannella peitettynä 2-3 minuuttia.
Kommentoi
Siis onko ihan varma, ettei broilerinsuikaleita paisteta ensin kypsiksi pannulla ennen keittoon lisäämistä? Kun keittoaikakin on vain 2 minuuttia (broilerin lisäämisen jälkeen)?
Heidi80, Broilerinsuikaleita ei ole tarpeen paistaa ennen keittoon lisäämistä. Nuudeli-kanakeittoa keitetään broilerinsuikaleiden lisäämisen jälkeen noin kaksi minuuttia, jonka jälkeen lisätään minttusilppu ja keiton annetaan hautua vielä 2-3 minuuttia kannen alla. Mikäli broilerisuikaleet ovat kooltaan suurehkoja, voi keittoaikaa hieman lisätä.