Nyhtökaura-kookoscurry
Ihanan lempeä kookoscurry valmistuu nopeasti. Nyhtökaura ja Oumph! -soijaproteiinipalat ovat vegaanisia, mutta maistuvat kaikille. N. 2,00€/annos.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1rs(250 g)Gold&Green Nyhtökauraa, nude tai
- 1ps(280 g)Oumph! The chunk -soijaproteiinipaloja (pakaste)
- 2rklöljyä
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- n. 1/2tlPirkka currya
- 1/2(200 g)parsakaalia
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 3/4tlsuolaa
- korianteria hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Mikäli käytät Oumph! -soijaproteiinipaloja, aloita paistamalla niitä pannulla rasvassa 4-5 minuuttia ja siirrä ne sivuun. Nyhtökauraa ei tarvitse paistaa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita ja currya öljyssä pannulla.
- Irrottele parsakaalin kukinnot sopiviksi suupaloiksi ja kuutioi varsi pieniksi kuutioiksi. Lisää parsakaalit, pavut ja kookosmaito pannulle. Mausta suolalla ja hauduta, kunnes parsakaalit ovat lähes kypsiä.
- Lisää nyhtökaura tai paistetut soijaproteiinipalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna vielä pari minuuttia. Ohenna kastiketta hieman vedellä, mikäli se on liian sakeaa. Tarjoa kookoscurry esimerkiksi basmatiriisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hieman mautonta ja ällöttävää ruokaa vaikka curryä ja kookosta rakastankin. Ehkä nyhtökaura ei ole mun juttu ja pitää kokeilla noilla soijapavuilla.
Resepti kaipaa ehdottomasti lisää mausteita! Jopa näin miedon ruuan ystävänä ateria jää mauttomaksi jos tekee orjallisesti reseptin mukaan. Muuten toimii kyllä hyvin! Nyhtökauran voisi ehkä vaihtaa myös vihreisiin linsseihin?
Todella todella hyvää. Ja mielestäni ei tarvitse yhtään enempää mausteita, mikäli malttaa tuossa alkuvaiheessa kuullottaa ne sipulit hyvin ja muistaa lisätä sen curryn siihen öljyyn hetimmiten. Ja jos käyttää sitä Pirkan kookosmaitoa, se kandee pyöräytellä lusikalla tasaiseksi siellä purkissa, ennen kun viskaa sen siihen pannulle. Ainut miinus, että tuosta ohjeesta tulee ruokaa ihan valtavasti. Meillä kaksi nälkäistä aikuista pystyy syömään tuosta yhdestä pannullisesta (riisin kera) normaalia suuremmat annokset kolmesti, eli siis yksi pannullinen = kuusi reilua annosta.
Erittäin hyvää, pavut puuttuivat ja tosiaan maustetta enemmän.
Nyt kun tein toista kertaa ja käytin PIRKAN omaa kookosmaitoa, niin meni koko ruokahalu. Viime kerralla kun käytin eri merkin kookosmaitoa tetrasta, tuli niiiin herkullista ei mitenkään verrattavana tähän tänään kokattuun. Tämä pirkan kookosmaito sai ruua maistumaan tunkkaiselta eikä tullut lainkaan edellisen verrattavaa, joten ihmiset jos teette tätä niin ÄLKÄÄ käyttäkö Pirkan kookosmaitoa!
Voi että tuli hyvä!! Suosittelen testaamaan! Mausteita vain enemmän kuin mitä ohje sanoo
Tosi hyvä resepti! Lisäsin vähän reilummin suolaa, mutta hyvä idea laittaa muitakin mausteita enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.
Jahas, olisi tosiaan pitänyt lukea kommentit ensin - laitoin vain ohjeen mukaisen määrän currya ja sehän ei sitten maistu oikeastaan ollenkaan. Onnistuin myös keittämään parsakaalit yli, joku ohjeellinen kypsennysaika (5-10 min?) olisi ehkä ollut tarpeen. Mutta "napsahtavillakin" parsakaaleilla ruoka ei maistu paljon millekään, jos siihen laittaa vain ohjeen mukaisen 1/2 tl currya. Perusidea on ihan hyvä, mutta maustamista olisi syytä miettiä.
Erittäin hyvä ruoka. Uppoaa jopa lihansyöjälle. Ihan pieniä muutoksia tein tähän reseptiin. Ensiksikin, currya tuli ohjeen mukaan mielestäni aivan liian vähän joten laitoin yhteensä currya n. 1 rkl. Myös suolaa sai olla vähän enemmän. Lisäsin myös ihan hieman Agave-siirappia tuomaan makeutta. Pieniä muutoksia mutta sen arvoisia.
Ei ole kovin hyvä, kookos tekee kastikkeesta liian öljyisen makuisen
Hyvä perusresepti. Lisäsin pätkän tuoretta inkivääriä raasteena ja chiliä silputtuna. Rutkasti lisää currya ja kurkumaa. Perhe kiitteli.
Harmi kun huomasin kommentit vasta jälkikäteen, tämä resepti olisi tosiaan pitänyt sisältää huomattavasti enemmän mausteita, koska nyt ruoka jäi tosi mauttomaksi, ja kauran maku tuli jopa kookosmaidon yli eli se ei maistunut ruoassa ollenkaan. Tuplasti currya, chiliä mukaan, lisää kookosmaitoa, laittaisin ehkä jopa limettä vielä tekemään tästä enemmän thaikun makuista.
Enemmän mausteita, mutta muuten todella hyvä resepti! Suosittelen
Nyhtis (tai härkis), vihreät pavut ja parsakaali antavat ruoalle mukavan purutuntuman, mutta kuten muutkin ovat kommentoineet, mausteita tarvitsee moninkertaisen määrän. Tässä joitain mausteita joita itse heitin sekaan: tuore chili (leikataan pieneksi ja kuullotetaan mausteiden ja sipulin kanssa) + punaista currytahnaa + curryjauhetta + cayennepippuria + savupaprikamaustetta.
Mautonta. En tekisi uudestaan.
Hyvä pohja, mutta vaatii mausteiden moninkertaistamista jos haluaa mukaan jotain makua.
Muuten hyvä ja toimiva resepti, mutta tarvitsee reilummalla kädellä maustamista ja hieman enemmän kookosmaitoa.