• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Nyhtökaura-kookoscurry

Ihanan lempeä kookoscurry valmistuu nopeasti. Nyhtökaura ja Oumph! -soijaproteiinipalat ovat vegaanisia, mutta maistuvat kaikille. N. 2,00€/annos.
Nyhtökaura-kookoscurry
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Mikäli käytät Oumph! -soijaproteiinipaloja, aloita paistamalla niitä pannulla rasvassa 4-5 minuuttia ja siirrä ne sivuun. Nyhtökauraa ei tarvitse paistaa.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita ja currya öljyssä pannulla.
  3. Irrottele parsakaalin kukinnot sopiviksi suupaloiksi ja kuutioi varsi pieniksi kuutioiksi. Lisää parsakaalit, pavut ja kookosmaito pannulle. Mausta suolalla ja hauduta, kunnes parsakaalit ovat lähes kypsiä.
  4. Lisää nyhtökaura tai paistetut soijaproteiinipalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna vielä pari minuuttia. Ohenna kastiketta hieman vedellä, mikäli se on liian sakeaa. Tarjoa kookoscurry esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 135 arvostelua
  • MV5.10.2017

    Jahas, olisi tosiaan pitänyt lukea kommentit ensin - laitoin vain ohjeen mukaisen määrän currya ja sehän ei sitten maistu oikeastaan ollenkaan. Onnistuin myös keittämään parsakaalit yli, joku ohjeellinen kypsennysaika (5-10 min?) olisi ehkä ollut tarpeen. Mutta "napsahtavillakin" parsakaaleilla ruoka ei maistu paljon millekään, jos siihen laittaa vain ohjeen mukaisen 1/2 tl currya. Perusidea on ihan hyvä, mutta maustamista olisi syytä miettiä.

  • HomeChef8.9.2017

    Erittäin hyvä ruoka. Uppoaa jopa lihansyöjälle. Ihan pieniä muutoksia tein tähän reseptiin. Ensiksikin, currya tuli ohjeen mukaan mielestäni aivan liian vähän joten laitoin yhteensä currya n. 1 rkl. Myös suolaa sai olla vähän enemmän. Lisäsin myös ihan hieman Agave-siirappia tuomaan makeutta. Pieniä muutoksia mutta sen arvoisia.

  • Joni23.4.2017

    Ei ole kovin hyvä, kookos tekee kastikkeesta liian öljyisen makuisen

  • Ritu5.4.2017

    Hyvä perusresepti. Lisäsin pätkän tuoretta inkivääriä raasteena ja chiliä silputtuna. Rutkasti lisää currya ja kurkumaa. Perhe kiitteli.

  • Katinka3.4.2017

    Harmi kun huomasin kommentit vasta jälkikäteen, tämä resepti olisi tosiaan pitänyt sisältää huomattavasti enemmän mausteita, koska nyt ruoka jäi tosi mauttomaksi, ja kauran maku tuli jopa kookosmaidon yli eli se ei maistunut ruoassa ollenkaan. Tuplasti currya, chiliä mukaan, lisää kookosmaitoa, laittaisin ehkä jopa limettä vielä tekemään tästä enemmän thaikun makuista.

  • Aapi21.3.2017

    Enemmän mausteita, mutta muuten todella hyvä resepti! Suosittelen

  • tompurker6.3.2017

    Nyhtis (tai härkis), vihreät pavut ja parsakaali antavat ruoalle mukavan purutuntuman, mutta kuten muutkin ovat kommentoineet, mausteita tarvitsee moninkertaisen määrän. Tässä joitain mausteita joita itse heitin sekaan: tuore chili (leikataan pieneksi ja kuullotetaan mausteiden ja sipulin kanssa) + punaista currytahnaa + curryjauhetta + cayennepippuria + savupaprikamaustetta.

  • Katti18.1.2017

    Mautonta. En tekisi uudestaan.

  • Jaajo2.1.2017

    Hyvä pohja, mutta vaatii mausteiden moninkertaistamista jos haluaa mukaan jotain makua.

  • Anna11.9.2016

    Muuten hyvä ja toimiva resepti, mutta tarvitsee reilummalla kädellä maustamista ja hieman enemmän kookosmaitoa.