• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ohrainen liha-punajuurilaatikko

Ohrainen liha-punajuurilaatikko on herkullinen syys- tai talviruoka. Se tehdään jauhelihasta ja punajuuri-perunasoseesta. N. 1,25€/annos*.
Ohrainen liha-punajuurilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 260 kcal / annos (330g)

Ainekset

5 annosta

Munamaito

    • 5dlmaitoa
    • 2kananmunaa

Pinnalle

    • auringonkukansiemeniä
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi, noin 20 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja anna sen pehmentyä. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita valutetut ohrasuurimot, jauhelihaseos ja punajuuri-perunasose keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  4. Sekoita maito ja munat keskenään. Kaada seos vuokaan ja sekoita.
  5. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Ripottele laatikon pinnalle auringonkukansiemeniä kypsennyksen loppuvaiheessa. Anna laatikon vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele persiljalla. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua