• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-pekaanipähkinäkakku

Omena-pekaanipannukakussa maistuvat omenapiirakan maut. Pannukakku valmistetaan irtopohjavuokaan ja kuorrutetaan pekaanipähkinämurulla.
Omena-pekaanipähkinäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 palaa
  • yli 60 min
  • 320 kcal / annos (110g)

Ainekset

15 palaa

Pohja

    • 150gvoita tai margariinia
    • 2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1/2dlmaitoa
    • 3-4(n. 600 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Granny Smith)
    • 2rklsitruunanmehua

Pintamuru

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan ( halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
  2. Kuutioi omenat ja valele sitruunanmehulla. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunankuoriraaste. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi omenat. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Mittaa monitoimikoneen kulhoon pekaanipähkinät, vehnäjauhot, fariinisokeri ja rasva. Hienonna seos leikkuuterällä. Levitä muruseos taikinan pinnalle.
  4. Paista kakkua 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 50-55 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, pane päälle leivinpaperi. Kakku saa jäähtyä hetken ennen reunuksen irrottamista. Omena-pekaanipähkinäkakku maistuu parhaimmalta täysin jäähtyneenä. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3