• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-rahkapulla, pellillinen + 6 pikkupullaa

Pääsiäisen perinteiset rahkapullat saavat lisää makua ja mehevyyttä omenasta.
Omena-rahkapulla, pellillinen + 6 pikkupullaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 171 kcal / 100 g

Ainekset

Täyte

    • 2tlk(à 250 g)rahkaa
    • 1pkt(350 g)omenasosetta
    • 2kananmunaa
    • 1/2dlsokeria
    • 2(300 g)punaista omenaa

Voiteluun

    • kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.) Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää, mutta kuitenkin käsistä irtoavaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
  2. Sekoita rahka, omenasose, munat ja sokeri keskenään. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  3. Jaa kohonnut taikina puoliksi. Kauli toinen puolikas uunipannun kokoiseksi levyksi. Leikkaa jäljelle jääneestä taikinasta noin 1/3 ja pyörittele siitä nauhoja piirakan pintaa varten. Leivo lopusta taikinasta pikkupullia. Anna taikinoiden kohota.
  4. Levitä kohonneen levyn päälle rahkatäyte. Nosta nauhat ristikoksi piirakan päälle. Asettele omenaviipaleet kauniisti rahkan päälle. Voitele pullareunat ja -ristikko munalla.
  5. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Paista pikkupullia 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 171 kcal714 kJ
  • Proteiinia6,2 g
  • Hiilihydraatteja27,3 g
  • Rasvaa5,14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille