• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-toscatorttu, gluteeniton

Omena-toscatorttu, gluteeniton
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

10 annosta

Kuorrutus

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina piirasvuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuori ja viipaloi omenat. Purista omenaviipaleiden päälle sitruunanmehua. Asettele viipaleet pohjan päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Valmista sillä välin toscakuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä tosca puolikypsän tortun päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa torttu leivontapäivänä tai pakasta se.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile omenan tilalla raparperipaloja.

Ravintosisältö per 100 g

  • 236 kcal985 kJ
  • Proteiinia2,76 g
  • Hiilihydraatteja25,1 g
  • Rasvaa13,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7