Omenahyve murotaikinallaReseptin teki kumppani

Omenahyve murotaikinalla

  • 30 - 60 min

Ainekset

Täyte

    • 2dlvettä
    • 1-5dlsokeria
    • kanelitanko
    • vaniljatanko
    • 800gkuorittuja omenoita
    • tuoretta minttua

Pinnalle

    • 3kplkananmunan valkuaista
    • 0,25dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi, sokeri, kanelitanko ja pilkottu sekä halkaistu kaneli- ja vaniljatanko kattilaan.
  2. Keitä 5-10 minuuttia ilman kantta. Lisää omenaviipaleet ja anna hautua kunnes viipaleet tuntuvat pehmeiltä. Jäähdytä kylmäksi. Poista kaneli- ja vaniljatanko ja lisää joukkoon tuoretta minttusilppua.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Kauli sulanut murotaikina jauhotetun leivinpaperin päälle noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi tai suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Vedä levy papereineen pellille. Paita noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
  5. Levitä kylmä omenatäyte pohjan päälle.
  6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Pursota tai levitä vaahto omenatäytteen päälle. Ruskista marenki nopeasti uunissa. Jäähdytä ennen kuin siirrät omenahyveen tarjoilulautaselle. Ole varovainen, muropohja murtuu helposti.
  7. Tarjoa omenahyve vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa. Valmistusaika 1 h 45 min.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille