• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenainen lihapata karjalanpaistin tapaan

Karjalanpaisti saa vaihteeksi makua omenasta. Tämän helpon reseptin ohjeilla myös perunat hautuvat kypsiksi samassa padassa.
Omenainen lihapata karjalanpaistin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 83,6 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen käyttöä.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja leikkaa perunat ja palsternakka reiluiksi paloiksi.
  3. Ruskista lihat parissa erässä pannulla. Pane pataan kerroksittain lihaa, purjoa, perunoita, palsternakkaa ja mausteita.
  4. Huuhdo pannu vedellä ja kaada liemi pataan. Kaada pataan myös omenamehu.
  5. Kypsennä 200 asteessa 1-1 1/2 tuntia. (Lisää pataan nestettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.) Lisää pataan kuorittu ja paloiteltu omena ja peitä pata kannella, kypsennä vielä noin 1/2 tuntia. Tarjoa lisäksi leipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 83,6 kcal350 kJ
  • Proteiinia7,68 g
  • Hiilihydraatteja5,46 g
  • Rasvaa3,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10