• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenakeikaustorttu

Omenakeikaustorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 222 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Täyte

Lisäksi

    • vaniljakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata murotaikina.
  2. Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne.
  3. Levitä margariini kakkuvuoan (ei irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 24 cm) pohjalle ja ripottele rasvan päälle 1 dl fariinisokeria. Levitä omenakuutiot, rusinat ja mantelirouhe vuokaan. Sekoita loppu fariinisokeri ja kaneli keskenään. Ripottele seos omenoiden päälle.
  4. Kaaviloi murotaikina pyöreäksi levyksi ja nosta levy omenoiden päälle vuokaan. Pistele taikina ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia uunin alatasolla.
  5. Anna tortun jäähtyä haaleaksi. Irrota torttu veitsellä vuoan reunasta ja kumoa piiras tarjoiluvadille. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 222 kcal928 kJ
  • Proteiinia2,18 g
  • Hiilihydraatteja26,2 g
  • Rasvaa11,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille