• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenanyytit

Rapea lehtitaikina kätkee sisäänsä mehevän omenan. Omenanyytit saavat makeutta hunajasta ja rapeutta hasselpähkinästä.
Omenanyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 377 kcal / annos (140g)

Ainekset

12 annosta

Voiteluun

    • kananmunaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä pakastetut lehtitaikinalevyt työpöydälle sulamaan noin vartiksi. Kuori omenat ja poraa siemenkodat pois. Puolita taikinalevyt ja kauli niitä vähän ohuemmiksi ja isommiksi.
  2. Nosta yksi omena jokaiselle taikinaneliölle. Puserra vähän hunajaa omenan koloon, täytä hasselpähkinärouheella, johon kaneli on sekoitettu ja puserra päälle lisää hunajaa.
  3. Nosta taikinan kulmat yhteen omenan päälle ja sulje tiiviisti. Voitele nyytit munalla ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 377 kcal1 580 kJ
  • Proteiinia4,4 g
  • Hiilihydraatteja40 g
  • Rasvaa19,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille