• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
OmenapaiReseptin teki kumppani

Omenapai

  • alle 30 min

Ainekset

    • 1pkt(400g)kauramurotaikinaa, pakaste

Täyte

    • 1lomenoita kuutioina
    • 1dlrusinoita
    • 1dlruokokidesokeria
    • 2tlkanelia
    • 1/2tlinkivääriä
    • 1/2ruukkutuoretta minttua hienonnettuna

Tarjoiluun

    • vaniljakastiketta

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata taikina huoneenlämmössä. Painele kaksi kolmasosaa taikinasta piirasvuoan (17 x 23 cm tai ø +24 cm) pohjan ja reunan peittäväksi levyksi. Sekoita omenakuutiot, rusinat, sokeri ja mausteet. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Kauli loppu taikina levyksi ja paina muotilla kuvioita ja aseta ne täytteen päälle limittäin. Voitele pinta rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele kerros ruokokidesokeria päälle.
  2. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin pai jääkaappikylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua
  • American PI10.10.2018

    Sovitaanko, että sanaa pai käyttävä ihminen ainakin pyrkii välttämään lisääntymistä kaikin keinoin? Geenialtaassa ei ihan jokaista uiskentelijaa tarvita...

  • Mallu18.10.2017

    Missähän asteessa tuota paistetaan 30 min?

  • K-Kuluttajapalvelu18.10.2017

    Mallu, pahoittelut, että pastolämpötila on jäänyt pois ohjeesta. Se on nyt lisätty.

  • What the fuck?18.10.2017

    omenaPAI...