• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenapai

Omenapai
Reseptin teki kumppani
  • alle 30 min

Ainekset

    • 1pkt(400g)kauramurotaikinaa, pakaste

Täyte

    • 1lomenoita kuutioina
    • 1dlrusinoita
    • 1dlruokokidesokeria
    • 2tlkanelia
    • 1/2tlinkivääriä
    • 1/2ruukkutuoretta minttua silputtuna

Tarjoiluun

    • vaniljakastiketta

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata taikina huoneenlämmössä. Painele kaksi kolmasosaa taikinasta piirasvuoan (17 x 23 cm tai ø +24 cm) pohjan ja reunan peittäväksi levyksi. Sekoita omenakuutiot, rusinat, sokeri ja mausteet. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Kauli loppu taikina levyksi ja paina muotilla kuvioita ja aseta ne täytteen päälle limittäin. Voitele pinta rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele kerros ruokokidesokeria päälle.
  2. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin pai jääkaappikylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua