• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenapiirakka, gluteeniton

Omenapiirakka, gluteeniton
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

Pohja

Täyte

    • 100gmantelimassaa
    • 5-6hapanta omenaa
    • 3rklfariinisokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Raasta mantelimassa karkealla raastinterällä ja levitä pohjalle. Kuori omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Halkaise omenat kahtia ja viipaloi ne. Asettele omenanpuolikkaat pohjalle ja ripottele fariinisokeria pinnalle.
  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 213 kcal886 kJ
  • Proteiinia1,5 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2
  • Mimmi26.2.2016

    Paras omenapiirakkaohje. Mahtava makuelämys. Tein piirakan pakastetuista omenaviipaleista. Paistoin 40 min kun piirakka näytti niin vaalealta. Tämän ohjeen kirjoitin ylös. Kerrassaan ihana.