Omenapiirakka korvapuustipohjalla
Korvapuusteista syntyy ihana pohja omenapiirakalle. Ikisuosikit toimivat hienosti yhdessä. Noin 0,45€/annos*
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 2 1/2dlmaitoa
- 1/2pkt(à 50 g)hiivaa
- 1kananmuna
- 1dlsokeria
- 1/2rklPirkka kardemummaa
- 3/4tlsuolaa
- n. 7dlvehnäjauhoja
Täyte
- 2rklsokeria
- 2rklkanelia
Pinnalle
- 3(n. 250 g)omenaa
- 1rklsokeria
- 1/2rklkanelia
Voiteluun
- kananmunaa
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy tiiviiksi rullaksi, jätä saumakohta alle.
- Leikkaa rulla viipaleiksi (noin 1,5 cm) ja asettele viipaleet voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Asettele omenaviipaleet pullapohjan päälle tiiviisti. Ripottele päälle sokeri, kaneli sekä pähkinärouhe. Anna piirakan kohota ennen paistamista noin 30 minuuttia.
- Voitele piirakan reunat munalla. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. Peitä leivinpaperilla tarvittaessa kesken paistamisen, jotta pinta ei tummu liikaa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi