• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Onkipojan ahvenlasagne

Herkullinen ahvenlasagne on helppo tehdä. Maukas kalaruoka maistuu myös lapsille.
Onkipojan ahvenlasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 415 kcal / annos (280g)

Ainekset

5-6 annosta

Juustokastike

Lisäksi

    • 4isoatomaattia
    • 1nipputilliä

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Mausta sulatetut ahvenfileet sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli.
  2. Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja lisää vähitellen lämmitetty maito. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juusto- ja parmesaaniraaste.
  3. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain juustokastiketta, lasagneleyjä, ahvenfileitä ja tomaattiviipaleita. Kaada voidellun vuoan pohjalle ensin kerros juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja puolet maustetuista ahvenfileistä. Ripottele ahvenfileille runsaasti hienonnettua tilliä. Levitä päälle kerros tomaattiviipaleita ja juustokastiketta. Tee samoin seuraava kerros ja päälle vielä kerros lasagnelevyjä. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta ja raikasta salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 415 kcal1 740 kJ
  • Proteiinia28 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille