Paahdettu kukkakaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu kukkakaalikeitto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Uunissa paahtaminen tuo kukkakaalikeittoon pähkinäistä makua ja keitto saa täyteläisyyttä kaurakermasta.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
1 (n. 1,2 kg)
 
kukkakaali
tai
3 rkl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 (50 g)
 
salottisipulia
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
2 rkl
 
tai
1 dl
 
(alkoholitonta) kuivaa valkoviinia
tai
8 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
3 rkl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
249 kJ / 60 kcal
Rasva
5 g
Hiilihydraatit
2 g
Proteiini
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Poista kukkakaalin kantalehdet ja pese kaali huolellisesti. Leikkaa kukinnot irti varresta ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös kanta.
Levitä kaalit pellille leivinpaperin päälle, valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
Hienonna sillä välin sipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan viini ja keitä toiset 5 minuuttia.
Kun kaalit ovat valmiit, ota sivuun muutamia kukkakaaliviipaleita koristelua varten. Kumoa loput kaalit kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja siirrä kattila liedeltä.
Soseuta keitto tasaiseksi ja kuohkeaksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon kaurakerma, kuumenna ja kuohkeuta uudelleen. Tarkista maku. Annostele keitto lautasille ja viimeistele annokset paahdetuilla kukkakaalipaloilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,89/kpl
    15,78/l
  • Pirkka kaura kasvirasvasekoite 16% 2dl UHT
    Hinta 0,85/kpl
    4,25/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Hinta 4,65/kpl
    18,60/l
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Hinta 14,65/kpl
    14,65/l
  • Kukkakaali
    Hinta n. 6,36/kpl
    7,95/kg
  • Pirkka kukkakaali pakattu ulkomainen
    Hinta n. 2,39/kpl
    2,99/kg
  • Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
  • Sipuli peltokuivattu
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Hinta 2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Hinta 1,65/kpl
    16,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (150 arviota)

  • Kaisa
    9 päivää sitten
    Todella ihanaa! Lisäsin vielä keskurpitsan paloina kukkakaalien joukkoon paahtumaan. Vei kielen mennessään! 😋
  • Mietin vain kommentteja
    1 vuosi sitten
    Neitsytoliiviöljy voi olla se mikä tekee mausta karvaan. Sitä ei yleensä käytetä lämmitettynä. Oliiviöljy vois olla parempi?
  • Yff
    1 vuosi sitten
    Pähkinäisyys on enemmänkin kitkeryyttä. Erittäin karvasta
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Yff, ikävä kuulla, ettei keiton maku ole ollut mieleinen. Kukkakaalia pahdettaessa kannattaa kukkakaalien väriä seurata tarkasti, jotta ne eivät pääse palamaan. Mikäli kukkakaalit tummuvat likaa, voi se aihettaa kitkerää/karvasta makua.
  • Timi
    2 vuotta sitten
    Vähän vielä kun tuunaa mustallapippurilla ja yrteillä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kalliossa, valkosipuli ja sipuli hienonnetaan samalla kun kukkakaalit ovat uunissa. Sipuleita kuullotetaan kattilassa öljyn kanssa, minkä jälkeen niihin lisätään viini. Kun kukkakaalit tulevat uunista, ne kumotaan sipulien ja viini joukkoon ja lisätään vettä. Musita kuitenkin jäättää muutama kukkakaali koristeeksi.
  • Kalliossa
    2 vuotta sitten
    Missä välissä tulee valkosipuli?
  • AEMLO
    3 vuotta sitten
    En tykännyt, vaikka kukkakaali maistuu muuten aina. Mikä lie teki mausta karvaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    AEMLO, harmillista, ettei keitto maistunut sinulle. Jos kukkakaalit pääsevät tummumaan liikaa uunissa paahtamisen aikana, voi se aiheuttaa keittoon karvasta makua. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.