Paahdettu kukkakaalikeitto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunissa paahtaminen tuo kukkakaalikeittoon pähkinäistä makua ja keitto saa täyteläisyyttä kaurakermasta.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 (n. 1,2 kg) | kukkakaali tai |
3 rkl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 (50 g) | salottisipulia tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
2 rkl | tai |
1 dl | (alkoholitonta) kuivaa valkoviinia tai |
8 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 rkl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 249 kJ / 60 kcal |
Rasva | 5 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
Proteiini | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista kukkakaalin kantalehdet ja pese kaali huolellisesti. Leikkaa kukinnot irti varresta ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös kanta.
Levitä kaalit pellille leivinpaperin päälle, valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
Hienonna sillä välin sipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan viini ja keitä toiset 5 minuuttia.
Kun kaalit ovat valmiit, ota sivuun muutamia kukkakaaliviipaleita koristelua varten. Kumoa loput kaalit kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja siirrä kattila liedeltä.
Soseuta keitto tasaiseksi ja kuohkeaksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon kaurakerma, kuumenna ja kuohkeuta uudelleen. Tarkista maku. Annostele keitto lautasille ja viimeistele annokset paahdetuilla kukkakaalipaloilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(97 arviota)
- 30 - 60 min4,6(500 arviota)
- 30 - 60 min4,0(66 arviota)
- 30 - 60 min3,9(33 arviota)
- 30 - 60 min3,5(44 arviota)
- 30 - 60 min3,7(29 arviota)
- 30 - 60 min4,1(98 arviota)
- yli 60 min4,5(198 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (150 arviota)
- Kaisa9 päivää sittenTodella ihanaa! Lisäsin vielä keskurpitsan paloina kukkakaalien joukkoon paahtumaan. Vei kielen mennessään! 😋
- Mietin vain kommentteja1 vuosi sittenNeitsytoliiviöljy voi olla se mikä tekee mausta karvaan. Sitä ei yleensä käytetä lämmitettynä. Oliiviöljy vois olla parempi?
- Yff1 vuosi sittenPähkinäisyys on enemmänkin kitkeryyttä. Erittäin karvasta
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenYff, ikävä kuulla, ettei keiton maku ole ollut mieleinen. Kukkakaalia pahdettaessa kannattaa kukkakaalien väriä seurata tarkasti, jotta ne eivät pääse palamaan. Mikäli kukkakaalit tummuvat likaa, voi se aihettaa kitkerää/karvasta makua.
- Timi2 vuotta sittenVähän vielä kun tuunaa mustallapippurilla ja yrteillä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKalliossa, valkosipuli ja sipuli hienonnetaan samalla kun kukkakaalit ovat uunissa. Sipuleita kuullotetaan kattilassa öljyn kanssa, minkä jälkeen niihin lisätään viini. Kun kukkakaalit tulevat uunista, ne kumotaan sipulien ja viini joukkoon ja lisätään vettä. Musita kuitenkin jäättää muutama kukkakaali koristeeksi.
- Kalliossa2 vuotta sittenMissä välissä tulee valkosipuli?
- AEMLO3 vuotta sittenEn tykännyt, vaikka kukkakaali maistuu muuten aina. Mikä lie teki mausta karvaan?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAEMLO, harmillista, ettei keitto maistunut sinulle. Jos kukkakaalit pääsevät tummumaan liikaa uunissa paahtamisen aikana, voi se aiheuttaa keittoon karvasta makua. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.