
Paahdettuja latva-artisokan sydämiä ja parmesankastiketta
Resepti: Jyrki Sukula
30 - 60 min
Ainekset
- 4-8tuoretta latva-artisokkaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- valkopippuria
- sitruunanmehua
Parmesankastike
- 1dlvalkoviinietikkaa
- 3dlvettä
- 1/2sipuli hienonnettuna
- 1laakerinlehti
- 2-3kananmunan keltuaista
- 150gvoita
- 1dlparmesaania raastettuna
- kokonaisia valkopippureita
- muutama persiljanoksa
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa artisokan kannasta noin 3 cm pois ja kuori varret. Revi lehtiä pois, kunnes artisokan sydän tulee esille. Koverra veitsellä kukinto pois ja poista varovasti myös terävät ja kovat lehdet. Mikäli puhdistat useamman artisokan kerralla, kannatta puhdistetut laittaa kylmään sitruunalla maustettuun veteen tummumisen estämiseksi. Lohko artisokat neljään tai kuuteen osaan artisokan koosta riippuen.
- Paista lohkot oliiviöljyssä miedolla lämmöllä, kunnes artisokat ovat paahtuneet kypsiksi.
- Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.Tarjoile lämpimänä parmesankastikkeen ja rucolasalaatin kanssa.
- Parmesankastike: Keitä makuliemi vedestä, etikasta ja mausteista. Keitä niin, että jäljelle jää noin 1 dl lientä. Siivilöi liemi.
- Laita liemi ja keltuaiset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes kastike saostuu. Kun kastike ei enää maistu raa’alta kananmunalta, vatkaa joukkoon parmesanraaste ja sulatettu voi. Tarkista maku ja tarjoa heti.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi