
Paahdettuja latva-artisokan sydämiä ja parmesankastiketta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
4–8 | tuoretta latva-artisokkaa tai |
oliiviöljyä tai | |
suolaa tai | |
valkopippuria tai | |
sitruunanmehua tai | |
Parmesankastike | |
---|---|
1 dl | valkoviinietikkaa tai |
3 dl | vettä tai |
1/2 | sipuli hienonnettuna tai |
1 | laakerinlehti tai |
2–3 | kananmunan keltuaista tai |
150 g | voita tai |
1 dl | parmesaania raastettuna tai |
kokonaisia valkopippureita tai | |
muutama persiljanoksa tai |
Valmistus
Leikkaa artisokan kannasta noin 3 cm pois ja kuori varret. Revi lehtiä pois, kunnes artisokan sydän tulee esille. Koverra veitsellä kukinto pois ja poista varovasti myös terävät ja kovat lehdet. Mikäli puhdistat useamman artisokan kerralla, kannatta puhdistetut laittaa kylmään sitruunalla maustettuun veteen tummumisen estämiseksi. Lohko artisokat neljään tai kuuteen osaan artisokan koosta riippuen.
Paista lohkot oliiviöljyssä miedolla lämmöllä, kunnes artisokat ovat paahtuneet kypsiksi.
Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.Tarjoile lämpimänä parmesankastikkeen ja rucolasalaatin kanssa.
Parmesankastike: Keitä makuliemi vedestä, etikasta ja mausteista. Keitä niin, että jäljelle jää noin 1 dl lientä. Siivilöi liemi.
Laita liemi ja keltuaiset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes kastike saostuu. Kun kastike ei enää maistu raa’alta kananmunalta, vatkaa joukkoon parmesanraaste ja sulatettu voi. Tarkista maku ja tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,15/kpl63,24/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,19/kpl297,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,8(19 arviota)
- 30 - 60 min4,5(13 arviota)
- alle 30 min3,8(122 arviota)
- yli 60 min4,4(89 arviota)
- yli 60 min4,0(148 arviota)
- 30 - 60 min3,9(42 arviota)
- 30 - 60 min4,0(64 arviota)
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)