Paahdettuja latva-artisokan sydämiä ja parmesankastikettaReseptin teki kumppani

Paahdettuja latva-artisokan sydämiä ja parmesankastiketta

Resepti: Jyrki Sukula

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 4-8tuoretta latva-artisokkaa
    • oliiviöljyä
    • suolaa
    • valkopippuria
    • sitruunanmehua

Parmesankastike

    • 1dlvalkoviinietikkaa
    • 3dlvettä
    • 1/2sipuli hienonnettuna
    • 1laakerinlehti
    • 2-3keltuaista
    • 150gvoita
    • 1dlparmesaania raastettuna
    • kokonaisia valkopippureita
    • muutama persiljanoksa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa artisokan kannasta noin 3 cm pois ja kuori varret. Revi lehtiä pois, kunnes artisokan sydän tulee esille. Koverra veitsellä kukinto pois ja poista varovasti myös terävät ja kovat lehdet. Mikäli puhdistat useamman artisokan kerralla, kannatta puhdistetut laittaa kylmään sitruunalla maustettuun veteen tummumisen estämiseksi. Lohko artisokat neljään tai kuuteen osaan artisokan koosta riippuen.
  2. Paista lohkot oliiviöljyssä miedolla lämmöllä, kunnes artisokat ovat paahtuneet kypsiksi.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.Tarjoile lämpimänä parmesankastikkeen ja rucolasalaatin kanssa.
  4. Parmesankastike: Keitä makuliemi vedestä, etikasta ja mausteista. Keitä niin, että jäljelle jää noin 1 dl lientä. Siivilöi liemi.
  5. Laita liemi ja keltuaiset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes kastike saostuu. Kun kastike ei enää maistu raa’alta kananmunalta, vatkaa joukkoon parmesanraaste ja sulatettu voi. Tarkista maku ja tarjoa heti.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu