Paahdetut keltajuuret ja feta-jogurttitahna
Keltajuurista syntyy tyylikäs alkuruoka, kun ne paahtaa uunissa kokonaisina merisuolapedissä. Tarjoa keltajuurten kanssa fetasta ja jogurtista sekoitettua täyteläistä tahnaa. Noin 1,15€/annos
- 6-8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 500gkeltajuuria
- 2dl(270 g)karkeaa merisuolaa
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2ruukkualehtipersiljaa
Vinegretti
- 1rklvalkoviinietikkaa
- 1rklhunajaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Pese keltajuuret juuresharjalla. Laita merisuola keltajuurille juuri sopivaan uunivuokaan. Laita keltajuuret suolan päälle. Mitä syvemmälle ne laitat, sitä suolaisemmiksi ne maustuvat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Kokeile kypsyys haarukalla ja jatka tarvittaessa kypsentämistä. Anna keltajuurten jäähtyä.
- Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
- Kuori keltajuuret veitsellä tai vetämällä kuori sormin irti. Leikkaa lohkoiksi ja pyöräytä vinegrettiin.
- Murusta feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 2 rkl turkkilaista jogurttia. Soseuta sauvasekoittimella paksuksi tahnaksi. Älä soseuta kauaa, tai rakenne voi löystyä liikaa. Sekoita loppu jogurtti lusikalla joukkoon.
- Kokoa annokset. Levitä fetatahna lautasille. Nostele keltajuuret päälle ja pirskota vinegrettiä pinnalle. Koristele lehtipersiljalla ja pippurilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi