Paahtopaisti
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Arvosana3,3326 arvostelua
- 1 kommentti
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Naudan paahtopaisti on klassikko joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Mehevän paahtopaistin voi syödä lämpimänä tai kylmänä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6–8 annosta
1 kg (n. 1 kg) | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
(1 rkl | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 rkl | voita tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1/4 ruukkua | timjamia tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Mausta paisti suolalla, pippurilla ja halutessasi yrttiseoksella.
Ruskista paisti voi-öljyseoksessa pannulla joka puolelta kuorittujen, litistettyjen valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa.
Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 52–60 astetta eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paahtopaisti kahdelta reunalta, jotta leikkaussuunta on aina poikkisyin. Tarjoa paahtopaisti lämpimänä tai kylmänä.
Vinkki! Voit leikata paistiin pienet kolot ja painaa puolikkaita valkosipulinkynsiä paistin sisään ennen lihan ruskistamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilata.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(49 arvostelua)
- yli 60 min4,5(80 arvostelua)
- yli 60 min4,0(205 arvostelua)
- yli 60 min4,1(51 arvostelua)
- yli 60 min3,8(28 arvostelua)
- yli 60 min3,7(20 arvostelua)
- yli 60 min4,6(15 arvostelua)
- yli 60 min4,3(6 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (326 arvostelua)
- Js1 kuukausi sittenHyvää!