• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahtopaistivati

Paahtopaisti on juhlava tarjottava noutopöytään tai juhla-aterialle. Mehevä paahtopaisti marinoidaan jälkikäteen ja tarjoillaan ohueksi viipaloituna.
Paahtopaistivati
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 15 annosta
  • yli 60 min
  • 115 kcal / annos (60g)

Ainekset

n. 15 annosta

Marinadi

Koristeeksi

    • viinisuolaheinää
    • roseepippureita

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.
  2. Kuivaa paistin pinta. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Nosta paisti vuokaan kalvopuoli ylöspäin. Työnnä lihalämpömittari sivusta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
  4. Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, paisti on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti folioon ja anna jäähtyä hyvin.
  5. Murskaa rosepippurit morttelissa. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  6. Leikkaa paisti poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pakastuspussiin ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
  7. Valuta paistiviipaleista ylimääräinen marinadi. Asettele palat vadille tarjolle. Koristele viinisuolaheinänlehdillä ja kokonaisilla roseepippureilla. Tarjoa noutopöydässä kasvislisäkkeiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 115 kcal481 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5