Pähkinä-karpalosämpylät
Pähkinä-karpalosämpylät maistuvat aamupalalla.
25-30 kplalle 30 min
Ainekset
25-30 kpl
- 1palatuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
- 1/2lvettä
- 100gmaustettuja pähkinöitä
- 50gkuivattuja karpaloita
- 9-11dlsämpyläjauhoja
- 3rkl(oliivi)öljyä
- 1tlsuolaa
- pakastepinaattikeitto tai muu sosekeitto
Valmistus
alle 30 min- Sekoita hiiva, pähkinät ja karpalot haaleaan veteen. Mausta kevyesti suolalla ja öljyllä. Vaivaa sämpyläjauhot taikinan joukkoon. Anna taikinan nousta puolisen tuntia ja pyöritä taikinasta pieniä, noin kolmen sentin palleroita.
- Anna nousta jälleen puolisen tuntia ja paista 200-asteisessa uunissa vartin verran. Tarjoa sämpylät keiton seurana.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi