• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pähkinä-karpalosämpylät

Pähkinä-karpalosämpylät
Reseptin teki kumppani
  • 25-30 kpl
  • alle 30 min

Ainekset

25-30 kpl
    • 1palatuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
    • 1/2lvettä
    • 100gmaustettuja pähkinöitä
    • 50gkuivattuja karpaloita
    • 9-11dlsämpyläjauhoja
    • 3rkl(oliivi)öljyä
    • 1tlsuolaa
    • pakastepinaattikeitto tai muu sosekeitto

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita hiiva, pähkinät ja karpalot haaleaan veteen. Mausta kevyesti suolalla ja öljyllä. Vaivaa sämpyläjauhot taikinan joukkoon. Anna taikinan nousta puolisen tuntia ja pyöritä taikinasta pieniä, noin kolmen sentin palleroita.
  2. Anna nousta jälleen puolisen tuntia ja paista 200-asteisessa uunissa vartin verran. Tarjoa sämpylät keiton seurana.

Kommentoi

Arvosana reseptille