
Pähkinäinen taatelikakku
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen ja mehevä taatelikakku sopii jouluun. Resepti: Sirpa Talka
Ainekset
annosta
Pähkinätahna | |
---|---|
2 ps (140 g) | cashewpähkinöitä tai |
1 1/2 dl | vettä liotukseen tai |
1 dl | sokeria tai |
Taikina | |
5 dl | puolikarkeaa vehnäjauhoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
125 g | voita tai margariinia tai |
6 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 pkt (250 g) | kuivattuja taateleita tai |
3 rkl | voita tai |
1/3 tl | jauhettua neilikkaa tai |
Päälle | |
pähkinämaitoa tai | |
kidesokeria tai | |
tummaa sokeria tai | |
Tarjoiluun | |
2 dl | vispikermaa vaahdotettuna tai |
1 dl | pähkinätahnaa tai |
ripaus | tomusokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Pane pähkinät ja 1 ½ dl vettä pieneen kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Soseuta pähkinä-vesiseos sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää sokeri. Ota tarjoilua varten desilitra pähkinätahnaa erilleen kermavaahtoon sekoitettavaksi. Laimenna loppu pähkinätahna pähkinämaidoksi lisäämällä siihen 1 ½ dl vettä.
Nypi taikinan jauhot, suola ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kolmeen osaan siten, että yksi osa on hiukan muita suurempi.
Kaulitse suurimmasta taikinapalasesta irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille ulottuva levy ja painele se vuokaan.
Paloittele taatelit kattilaan. Lisää rasva ja kuumenna, kunnes rasva on sulanut. Mausta seos neilikalla.
Jaa puolet seoksesta vuokaan. Lusikoi päälle puolet pähkinämaidosta.
Kaulitse päälle levy taikinaa. Jaa päälle loppu taateli-rasvaseos sekä lähes kaikki pähkinämaito.
Kaulitse viimeisestä taikinapalasta kansi kakkuun. Sipaise sille pähkinämaitoa ja ripottele päälle kidesokeria ja tummaa sokeria.
Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin tunti. Sekoita kermavaahtoon desilitra pähkinätahnaa sekä tomusokeria varovasti maun mukaan. Tarjoa kakun kera.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(591 arviota)
- yli 60 min4,0(68 arviota)
- yli 60 min4,6(133 arviota)
- yli 60 min4,3(90 arviota)
- yli 60 min4,7(23 arviota)
- yli 60 min4,0(8 arviota)
- 30 - 60 min4,5(6 arviota)
- yli 60 min3,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,7 (3 arviota)