• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pähkinäinen taatelikakkuReseptin teki kumppani

Pähkinäinen taatelikakku

Resepti: Sirpa Talka

  • yli 60 min

Ainekset

Pähkinätahna

    • 2ps(140 g)cashewpähkinöitä
    • 1 1/2dlvettä liotukseen
    • 1dlsokeria

Taikina

    • 5dlpuolikarkeaa vehnäjauhoa
    • 1/2tlsuolaa
    • 125gvoita tai margariinia
    • 6rklvettä

Täyte

    • 1pkt(250 g)kuivattuja taateleita
    • 3rklvoita
    • 1/3tljauhettua neilikkaa

Päälle

    • pähkinämaitoa
    • kidesokeria
    • tummaa sokeria

Tarjoiluun

    • 2dlvispikermaa vaahdotettuna
    • 1dlpähkinätahnaa
    • ripaus tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane pähkinät ja 1 ½ dl vettä pieneen kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  2. Soseuta pähkinä-vesiseos sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää sokeri. Ota tarjoilua varten desilitra pähkinätahnaa erilleen kermavaahtoon sekoitettavaksi. Laimenna loppu pähkinätahna pähkinämaidoksi lisäämällä siihen 1 ½ dl vettä.
  3. Nypi taikinan jauhot, suola ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kolmeen osaan siten, että yksi osa on hiukan muita suurempi.
  4. Kaulitse suurimmasta taikinapalasesta irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille ulottuva levy ja painele se vuokaan.
  5. Paloittele taatelit kattilaan. Lisää rasva ja kuumenna, kunnes rasva on sulanut. Mausta seos neilikalla.
  6. Jaa puolet seoksesta vuokaan. Lusikoi päälle puolet pähkinämaidosta.
  7. Kaulitse päälle levy taikinaa. Jaa päälle loppu taateli-rasvaseos sekä lähes kaikki pähkinämaito.
  8. Kaulitse viimeisestä taikinapalasta kansi kakkuun. Sipaise sille pähkinämaitoa ja ripottele päälle kidesokeria ja tummaa sokeria.
  9. Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin tunti. Sekoita kermavaahtoon desilitra pähkinätahnaa sekä tomusokeria varovasti maun mukaan. Tarjoa kakun kera.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille