Pähkinäinen taatelikakkuReseptin takana kumppani

Pähkinäinen taatelikakku

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen ja mehevä taatelikakku sopii jouluun. Resepti: Sirpa Talka

    Ainekset

    annosta

    Pähkinätahna

    2 ps (140 g)
     
    cashewpähkinöitä
    tai
    1 1/2 dl
     
    vettä liotukseen
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Taikina

    5 dl
     
    puolikarkeaa vehnäjauhoa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    125 g
     
    voita tai margariinia
    tai
    6 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    1 pkt (250 g)
     
    kuivattuja taateleita
    tai
    3 rkl
     
    voita
    tai
    1/3 tl
     
    jauhettua neilikkaa
    tai

    Päälle

     
    pähkinämaitoa
    tai
     
    kidesokeria
    tai
     
    tummaa sokeria
    tai

    Tarjoiluun

    2 dl
     
    vispikermaa vaahdotettuna
    tai
    1 dl
     
    pähkinätahnaa
    tai
    ripaus
     
    tomusokeria
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Pane pähkinät ja 1 ½ dl vettä pieneen kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
    Soseuta pähkinä-vesiseos sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää sokeri. Ota tarjoilua varten desilitra pähkinätahnaa erilleen kermavaahtoon sekoitettavaksi. Laimenna loppu pähkinätahna pähkinämaidoksi lisäämällä siihen 1 ½ dl vettä.
    Nypi taikinan jauhot, suola ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kolmeen osaan siten, että yksi osa on hiukan muita suurempi.
    Kaulitse suurimmasta taikinapalasesta irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille ulottuva levy ja painele se vuokaan.
    Paloittele taatelit kattilaan. Lisää rasva ja kuumenna, kunnes rasva on sulanut. Mausta seos neilikalla.
    Jaa puolet seoksesta vuokaan. Lusikoi päälle puolet pähkinämaidosta.
    Kaulitse päälle levy taikinaa. Jaa päälle loppu taateli-rasvaseos sekä lähes kaikki pähkinämaito.
    Kaulitse viimeisestä taikinapalasta kansi kakkuun. Sipaise sille pähkinämaitoa ja ripottele päälle kidesokeria ja tummaa sokeria.
    Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin tunti. Sekoita kermavaahtoon desilitra pähkinätahnaa sekä tomusokeria varovasti maun mukaan. Tarjoa kakun kera.
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 2,7 (3 arviota)